MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ATÖLYELERİNDE ÜRETİM DE VAR, TASARRUF DA
BÜYÜKŞEHİR, HİZMET BİNALARININ BAKIM VE ONARIMINI ÖZ KAYNAKLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİYOR
Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Bakım Onarım İşleri Şube Müdürlüğü, Büyükşehir’in sorumluluğunda bulunan hizmet noktalarının bakım ve onarım çalışmalarını kendi ekipleri ve atölyeleriyle gerçekleştiriyor. Büyükşehir, kendi öz kaynaklarını etkin ve verimli kullanarak hizmetlerin hızlı bir şekilde yürütülmesini sağlarken, dışarıdan hizmet alımının önüne geçerek kamu kaynaklarında da tasarruf sağlıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Bakım Onarım İşleri Şube Müdürlüğü, Büyükşehir’in sorumluluğunda bulunan hizmet noktalarının bakım ve onarım çalışmalarını kendi ekipleri ve atölyeleriyle gerçekleştiriyor. Büyükşehir, kendi öz kaynaklarını etkin ve verimli kullanarak hizmetlerin hızlı bir şekilde yürütülmesini sağlarken, dışarıdan hizmet alımının önüne geçerek kamu kaynaklarında da tasarruf sağlıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hayata geçirdiği hizmetlerde kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını esas alan yönetim anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer döneminde mali disiplini, tasarrufu ve kaynakların doğru kullanımını hizmet anlayışının önemli unsurlarından biri haline getiren Mersin Büyükşehir; belediyenin sahip olduğu imkanları en verimli şekilde değerlendirerek, kamu kaynaklarını koruyan ve hizmetlerin sürdürülebilirliğini gözeten bir anlayışla hareket ediyor.
Coşkun: “Öz kaynaklarımızı etkin ve verimli bir şekilde kullanıyoruz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Bakım Onarım İşleri Şube Müdürü Caner Coşkun, birimin hizmet alanının yıllar içerisinde önemli ölçüde genişlediğini belirterek, “Daha önce şeflik bazında olan birimimiz, 2019 yılından bu yana hizmet alanlarımızın ciddi ölçüde büyümesiyle birlikte şube müdürlüğü olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in talimatları doğrultusunda, hizmetlerin daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde yürütülmesi adına personel sayımız ve araç filomuzda ciddi artışlar kaydedilmiştir” dedi.
Bakım ve onarım çalışmalarının 3 ana atölye üzerinden yürütüldüğünü kaydeden Coşkun, “Kaynakhane atölyemizde her türlü metal iş ve işlemlerini gerçekleştirmekteyiz. Bunlara çatı, sundurma, korkuluk ve tel çit yapımını örnek verebiliriz. Marangozhane atölyemizde mobilyaya dair her türlü ahşap ürünün üretimini gerçekleştiriyoruz. Masa, dolap, kapı ve pencere bunlardan başlıcaları” ifadelerini kullandı.
İnşaat Atölyesi’nde de birimlerden gelen talepler doğrultusunda sıva, alçı, boya, seramik, duvar ve sıhhi tesisat işlerinin yapıldığını aktaran Coşkun, çalışmaların Büyükşehir’in kendi imkanlarıyla gerçekleştirilmesinin sağladığı tasarrufa dikkat çekerek, “Tüm bu faaliyetleri gerçekleştirirken dışarıdan hizmet alımına gitmeden öz kaynaklarımızı etkin ve verimli bir şekilde kullanıyoruz. Bu şekilde de kamuda tasarruf sağlamış oluyoruz” diye konuştu.
