NEKTARİN ÜRETİCİLERİNİN SESİ OLDU

Advert

GÜNCEL - 02-06-2026 17:55

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, NEKTARİN ÜRETİCİLERİNİN SESİ OLDU

UYSAL, MEYVE İHRACATINA FİYAT İSTİKRAR FONU DESTEĞİ VERİLMESİNİ İSTEDİ

MİLLETVEKİLİ UYSAL: TOROSLAR’DA KAR YAĞIŞINDAN ETKİLENEN ÇİFTÇİLERE DESTEK ÖDEMELERİ HIZLANDIRILMALI

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada tarım üreticilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Nektarin üretiminde Mersin’in önemli bir paya sahip olduğunu vurgulayan Uysal, üreticilerin emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirterek destek çağrısında bulundu. Milletvekili Uysal “Ülkemizin 200 bin tonluk nektarin ihtiyacını karşılayan Mersinli üreticilerimiz için meyve ihracatına fiyat istikrar fonu desteği bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.
MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, nektarin üreticilerinin sesi oldu, Toroslar ilçesinde geçtiğimiz haftalarda etkili olan kar yağışından ürünleri zarar gören vatandaşlar için destek istedi. Uysal, nektarin üreticilerinin ürünlerini istediği fiyata satamadıklarının altını çizerek “Bugün gündemimiz tarım üreticileri. Ülkemizde yılda 400 bin ton nektarin üretiliyor. Bunun 200 bin tonu Mersin’de üretilmektedir. Ama ne yazık ki fiyatlar, üreticilerimizin alın terini karşılamıyor.” dedi.
Meyve ihracatına yönelik desteklerin artırılması gerektiğini ifade eden Milletvekili Uysal, “Meyve ihracatına fiyat istikrar fonu desteği verilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Mersin’in Toroslar ilçesinde kar yağışından etkilenen çiftçiler için ise destek ödemelerinin hızlandırılması gerektiğini belirten Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal Uysal “Toroslar ilçemizde kar yağışından etkilenen çiftçilerimizin destek ödemelerinin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz.” diye konuştu.

Günün Diğer Haberleri