“TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROGRAMI” ÇERÇEVESİNDE YETENEK TARAMASI SERVET TAZEGÜL SPOR SALONUNDA YAPILDI

GÜNCEL - 29-04-2024 13:50

Öğrencilerin yeteneklerinin keşfedilmesi, geliştirilmesi ve başarılı sporcuların yetiştirilmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı” yetenek taraması Servet Tazegül Spor Salonunda yapıldı.


2023-2024 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi boyunca 3. sınıfa kayıtlı 37.174 öğrenciye tarama yapılması planlanan çalışmanın bir bölümü gerçekleştirilmiş oldu.
İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, bu gibi çalışmaların çocukların erken yaşlardan itibaren doğru yönlendirilmeleri için çok önemli olduğunu ifade etti. Fazilet Durmuş: “İş birlikleri için Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze ve emek veren öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.
Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan yetenek taraması programına katılarak program hakkında bilgi aldı. Valimiz Sayın Pehlivan’a Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir eşlik etti.

Günün Diğer Haberleri