Mersin Şehir
HV
19 MART Salı 14:09
Advert

11 İl İftar Sofrasında Erdemli ’de Buluştu

On bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nda kurulan iftar sofralarında binlerce kişi iftar yapıyor, gönüller sofrada buluşuyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-03-2023 14:21
11 İl İftar Sofrasında Erdemli ’de Buluştu

 Depremlerin ardından binlerce kişinin yerleştiği tatil bölgesi Mersin Erdemli ‘de Ramazan Ayı dolu dolu yaşanıyor. Otel, pansiyon ve yazlık evlerde kalan binlerce vatandaş Erdemli halkı ile gönül sofrasında buluşuyor. Buluşmanın adresi ise bu kez Ayaş Mahallesiydi.

47 kilometrelik sahil uzunluğuyla depremden dolayı en çok göç alan yerlerin başında gelen Erdemli’de, Ramazan Ayı iftar buluşmaları devam ediyor. Ramazan Ayı süresince 26 noktada 71 mahallede iftar verecek olan Erdemli Belediyesi, ikinci gün iftar yemeğini tarihi Ayaş sahilinde gerçekleştirdi.

Ayaş sahilinde düzenlenen iftar programına, Erdemli halkı ile deprem bölgesinden gelen binlerce vatandaş katıldı yoğun ilgi gösterdi. İftar öncesinde Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, vatandaşları girişte karşıladı, sohbet etti. Programda, Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, eller semaya kaldırılıp binlerce kişi aynı anda dua etti, oruçlarını açtı.

İftar programında konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Depremin yaralarını hep birlikte sarmak için gayret ettiklerini ifade eden Başkan Tollu, “ Biz birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi kıyamete kadar koruyacağız. Erdemlimizde olan Erdemlimizde ikamet eden, Erdemlimize gelen tüm kardeşlerimizi canı gönülden bağrımıza basıyoruz. Onlarla lokmamızı sonuna kadar paylaşacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde kardeşlerimizin yarasını en güzel şekilde, en mükemmel şekilde sarmanın gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu.

Erdemli Belediyesi’nin vermiş olduğu iftar programına katılmaktan mutlu olduğunu ifade eden Doğan Nağaç , “Belediye’nin yapmış olduğu iftar programına çok teşekkür ederiz. Biz depremzedeyiz bu arada. Emeği geçenlerin herkesin eline, koluna sağlık başta belediye başkanımız olmak üzere” diye konuştu.

Böyle zamanlarda birlik ve beraberliğin önemli olduğunu ifade eden Ali Sapmaz, “ Birlikten güç doğar, birlik, beraberlik gibi güzel bir şey var mı? Birliğimizi daim etsin Cenab-ı Allah. Teşekkür ederim” diye konuştu.

Ramazan’ın çok güzel geçtiğini ifade eden Cennet Ersoy, ”Ramazan güzel geçiyor. Belediyemizin yemeği de güzel oldu, ellerine sağlık” diye konuştu.

Öte yandan Erdemli Belediyesi’nin 26 nokta 71 mahallede düzenleyeceği iftar programlarının yanı sıra depremden dolayı kente gelen pansiyon ve otellerde kalan vatandaşlara Ramazan Ayı boyunca sahurluk ikramları devam edecek.

AdminAdmin

YORUMLAR