Mersin Şehir
HV
29 MART Cuma 04:19
Advert

MGC ile BATGAD KARDEŞ CEMİYET OLDU

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-10-2022 09:28
MGC ile BATGAD KARDEŞ CEMİYET OLDU

 

Mersin Gazeteciler Cemiyeti(MGC) ile Batı Trakya Gazeteciler Derneği(BATGAD) arasında mesleki ilişkilerin geliştirilmesi için “Kardeş Cemiyet” protokolü imzalandı.
HAVAALANINDA İNCELEME
İki cemiyet arasında ki etkinlik kapsamında Tekirdağ’dan Batı Trakya Gazeteciler Derneği üyesi yaklaşık 50 gazeteci 2 gün süreyle Mersin’e geldi. Dernek Başkanı Necmi Işıksal başkanlığında kente gelen gazeteciler ilk olarak yapımı devam eden Çukurova Havaalanı’nda incelemelerde bulundu. 
“ŞUBAT AYINDA AÇILACAK” 
Mersin ve Adanalı gazetecilerin de büyük ilgi gösterdiği gezide havaalanı yapımını üstlenen Tekirdağ merkezli Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, tarafından inşaatın son durumu hakkında bilgiler verildi. Kozuva, havalimanının Türkiye'nin 4. büyüğü olacağını belirterek, "Çukurova Havalimanı açıldıktan sonra bölgeye değer katan bir havalimanı olacak. Çukurova Havalimanı Türkiye'nin 4. büyük havalimanı oluyor. Kargoda da Türkiye'nin 2. büyük havalimanı oluyor. 3 etapta yapılması gereken bir havalimanıydı. 1. etabımız 7 milyon yolcuya kadar 60 bin metrekareydi. 2. etap havalimanımız 7 milyon ile 9 milyon yolcuya ulaştığı zaman 85 bin metrekareye çıkıyorduk. 3. etabımızda 9 milyondan sonra 107 bin metrekareye çıkıyorduk. Burası ilk açıldığı zaman 5-5,5 milyon bir yolcusu olacaktı. Biz dedik ki etap etap yapmayalım, 12 yıldan beri kanayan bir yara var, yapmışken hepsini bir anda yapalım. Şu an 3 etabı bir arada yapıyoruz. Şu anda yüzde 82 seviyesinde tamamlandı. 23 Şubat 2023’te açılış düşünüyoruz” dedi.
VALİ PEHLİVAN’A ZİYARET
Konuk gazeteciler daha sonra Tarsus’a geçerek tarihi ve turistik mekanları gezerken, MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe, BATGAD Başkanı Necmi Işıksal ile her iki yönetimden gazetecilerin bulunduğu bir heyet Vali Ali Hamza Pehlivan’ı makamında ziyaret etti. Vali Pehlivan, iki kentin gazetecileri arasında kurulan işbirliğinin son derece önemli olduğuna işaret ederek kenttin genel durumu hakkında bilgiler verdi.
MGC’Yİ ZİYARET 
Konuk gazeteciler daha sonra Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Cemiyet binasında bir süre ağırlanan konuk gazetecilere, Mersin’in meşhur tantunisi ikram edildi.
LİMANI TEKNE GEZİSİ İLE İNCELEDİLER
Mersin’de bulunan konuk gazeteciler Atatürk Parkı’ndan bindikleri gezi teknesi ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği(MIP)’ye inceleme gezisine katıldı. Mersin’i denizden inceleme imkanı bulan gazeteciler Türkiye’nin en önemli limanları arasında bulunan Mersin Limanı’nı yakından inceleme imkanı buldu. MIP Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sevda Onbaşlı tarafından kapasitesi ve genel bilgiler verildi.
KARDEŞ PROTOKÜLÜ İMZALANDI
Mersin ve Trakyalı gazeteciler daha sonra bir restoranda düzenlenen “Kardeş Cemiyet” protokolünün imza törenine katıldı. Düzenlenen yemekli etkinliğe Vali Ali Hamza Pehlivanoğlu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe, BATGAD Başkanı Necmi Işıksal,cemiyetlerin yönetim kurulları ile çok sayıda basın mensubu katıldı. Gecede konuşan her iki cemiyet başkanı Mersin Ticaret Sanayi Odası ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odaları’nın daha önce kardeş oda protokolü imzaladığını, bu işbirliğinin de basın dernekleri arasında hayata geçirilmesi fikrinden yola çıkarak ‘Kardeş Cemiyet’ protokolünün imzalandığını dile getirdi. Etkinlikte konuşan Vali Pehlivan ise iki güzide kenttin basın mensupları arasında ki sıcak işbirliğinin önemine işaret etti. Vali Pehlivan, konuk gazetecilere Mersin’in tarihi, turistik ve ekonomik durumu hakkında bilgiler verdi. Etkinlikte daha sonra iki cemiyet arasındaki ‘Kardeş Cemiyet’ protokolü MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe ile BATGAD Başkanı Necmi Işıksal arasında imzalanarak yürürlüğe girdi.
PLAKETLER SUNULDU
Düzenlenen etkinlikte her iki başkan tarafından Vali Ali Hamza Pehlivan’a teşekkür plaketi sunuldu. Vali Pehlivan ise Çukurova Havaalanı Projesi’nin yapımını üslenen Kozova Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’ya MGC’nin plaketini sundu. BATGAD Başkanı Necmi Işıksal ise MTSO Başkanı Kızıltan ile Meclis Başkanı İzol’a plaket takdiminde bulundu.  Her iki cemiyet başkanı da birbirlerine plaket sunumunda bulundu. BATGAD Başkanı Işıksal ise MGC Başkanı Tepe’ye, Tekirdağ da köylü kadınlar tarafından yapılan el dokuması bir kilim hediye etti.
Son derece sıcak ve samimi bir ortamda geçen etkinlikten sonra konuk gazeteciler kentten ayrıldı.

AdminAdmin

YORUMLAR