Mersin Şehir
HV
21 MAYIS Salı 00:50
Advert

AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK

Meclis, Mayıs ayı ikinci birleşimini gerçekleştirdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-05-2024 15:14
AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK

Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs ayı 2. toplantısını Eş Başkanlar Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Belediyenin 2023 mali yılı kesin hesabıyla ilgili teklifin oybirliği ile kabul edildiği ve bir önceki toplantıda komisyonlara sevk edilen bazı konuların karara bağlandığı Mecliste, İçel Sanat Kulübü’nün düzenleyeceği “3. Karikatür Günleri’ne” 30 bin TL maddi destek sağlanması kabul edildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda, kısa bir konuşma yapan Sarıyıldız, “Önümüzdeki Pazar günü, yaşamı bizler için var eden, hepimizin en değerlileri olan annelerimizin günüdür. Bu vesileyle annelerimizin ve Nuriye Arslan şahsında, Meclis üyesi bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyoruz” dedi.

Meclis toplantısında Anneler Günü sürprizi…

Ardından “Anneler Günü” dolayısıyla hazırlanan kısa videonun gösterimi gerçekleşti. Akdeniz Belediyesi’nin Kültür ve Sanat Evlerinin kreş çocuklarının yer aldığı ve duygu dolu anların yaşanmasına neden olan video gösteriminden sonra Eş Başkan Sarıyıldız, gün dolayısıyla Eş Başkan Arslan’a çiçek takdim etti.

Sonrasında söz alan Eş Başkan Nuriye Arslan da hazırlanan videonun kendisi için çok özel ve anlamlı bir sürpriz olduğunu ifade ederek; “Annelik, hayatın en özel ve en kutsal değeridir. Bunu ölçebilecek bir ölçü aleti bulunamadı. Annelik duyguları, tarif edilemeyecek kadar güzel ve büyüktür. Elbette ki annelerin toplumda yeri ve değeri çok farklıdır. Annelik duygusu ile kurulan bir sistem asla yıkılamaz. Bu duygularla bütün annelerimizin gününü kutlar, hiçbir annenin gözyaşı dökmediği, yüreğinin yanmadığı bir dünya diliyorum. Bütün anneler günü kutlu olsun” diye konuştu.

2023 mali yılı kesin hesabıyla ilgili teklif görüşüldü

Ardından önceki toplantıda komisyonlara sevk edilen çeşitli konular görüşüldü. Bu kapsamda 2023 mali yılı kesin hesabı ile ilgili komisyonlardan oybirliği ile gelen konu üyelerin yine oybirliği ile kabul edildi. Meclis üyelerinin talebi üzerine, söz konusu bütçe kalemleri, üst başlıklar halinde okunup basın ve kamuoyu ile paylaşıldı. Bu kapsamda 2023 mali yılı kesin hesabına ait bütçe giderleri şöyle açıklandı: “Personel Giderleri: 122 milyon 806 bin TL; Sosyal Güvenlik Kurumu’na devlet primi giderleri: 17 milyon 514 bin TL; Mal ve hizmet alım giderleri: 476 milyon 150 bin TL; Faiz giderleri: 4 milyon 658 bin TL; Cari transferler: 20 milyon 308 bin TL; Sermaye giderleri 118 milyon 848 bin TL; Sermaye transferleri: 1 milyon 664 bin TL; Yemek ödeneği 45 milyon TL.”

İçel Sanat Kulübü’ne 30 bin TL Destek

Meclis toplantısında; İçel Sanat Kulübü’nün (İSK) Haziran ayı içinde düzenleyeceği “3’üncü Karikatür Günleri” etkinliğine, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bütçesinden 30 bin TL (KDV dâhil) maddi destek verilmesi ile ilgili teklif, AK Partili Meclis üyelerinin şerhine karşın, oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis üyelerinin konuya dair görüşlerini açıklamasından sonra söz alan Sarıyıldız; “Belediyemiz gerçekten ciddi bir borç yükü altında... Bu nedenle lüks ve gereksiz tüketimden uzak, sadece kamu hizmetine endeksli, kamunun giderlerinin yine kamu için harcanması gerektiğine inanıyoruz. Tabi Mersin özel bir kent; hiçbir yerde olmayan özgünlüklere sahip bir bölgemiz. Gerekli yatırımlar ve kalkınma planlarında öncelik tanınması halinde Mersin; Türkiye’nin en hızlı büyüyecek, parlayacak kentlerinden birisidir. Daha da önemlisi Mersin; Türkiye’nin mozaiği iken; bütün halkların, inançların, kültürel farklılıklar ve her renkten insanın yaşadığı özel bir bölgemizdir” dedi.

“Önceki yönetimde destek veriliyordu” hatırlatması…

Kültürel ve sanatsal etkinliklere önceki yönetimce maddi destekler verildiğine de dikkat çeken Sarıyıldız şöyle konuştu; “Kültürel ve sanatsal aktivitenin büyüyüp yaygınlaşması ve halka ulaştırılması konusunda belediyeler olarak ayrıca özen göstermemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu dönem bizler de Akdeniz ilçesi ve Mersin genelinde yürütülecek kültür sanat etkinliklerinin destekçisi olacağız. Belediyemizin ekonomik şartları göz önüne alınarak İçel Sanat Kulübü’ne böyle bir destek sağladık. Gönül isterdi ki çok daha fazlasını sağlayalım. Ancak belediyemizin mali durumu ortada… Bu öneri değerlidir ve geliştirilmesi için tüm arkadaşlarımızın hassasiyetle yaklaşmasını öneriyoruz.”

Meclis’te; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49’uncu maddesi gereği, Belediye Meclis üyeleri arasından seçilecek başkan yardımcılarına ödenecek ücrete ilişkin teklifin, üyelerin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından toplantı sona erdi. 

Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı, 03 Haziran 2024 Pazartesi günü saat 10:00’da yapılacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR
1 hafta önce
nxdewj
1 hafta önce
hn7t5k