Mersin Şehir
HV
19 NİSAN Cuma 13:39
Advert

BAŞKAN SARI’DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI…

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-12-2022 14:32
BAŞKAN SARI’DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI…

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Veysel Sarı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara kış lastiği takılmasını, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutuluyor. Kurallar uyulması konusunda ticari araç sürücülerini bilgilendirerek uyardı.  

Başkan Veysel Sarı 1 Aralık günü başlayıp, 1 Nisan 2023 tarihinde sona erecek olan  “ticari araçlarda kış lastiği “ uygulaması konusunda şu açıklamayı yaptı;

 “Mersin kenti kar yağışı olan bir kent olmamasına karşın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının kararları gereği Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık 2022 günü başlayıp, 1 Nisan 2023'de sona erecektir. 

1 Aralık 2022 - 1 Nisan 2023 tarihler arasında kış lastiği takmayan araç sahiplerine uygulanan zorunlu kış lastiği takmamanın cezası  yeni yılda 2 bin 534 TL olması beklenmektedir.

Ayrıca, Karayollarında tüm araçlar tüm güvenlik güçlerince her konuda çok sıkı denetlenecek ve özellikle kış şartlarına uygun lastik takmayan araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecektir. 7 Derecenin altında ve buzlanma olmayan Güney ve Ege bölgesi illerinde ise kış lastiği kullanımına valiliklerin karar verecek olmasına karşın şehirlerarası çalışmak zorunda kalacak meslektaşlarımızın bu konuda tedbirli olmalarını öneriyorum. Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu yok ancak can ve mal güvenliğiyle güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması büyük önem taşıyor.” dedi.

KIŞ LASTİĞİ SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

 

Başkan Veysel Sarı sürücüleri lastik seçiminde dikkat etmeleri istedi ve şu uyarıyı yaptı.

 

“Kış Lastikleri Alınırken, tanınmış iyi bir marka ilk tercihiniz olmalıdır. Genel Olarak kış lastikleri, M+S ve üç tepeli kar kristali ile birlikte markalı olmalıdır. Üç tepeli kar kristali sembolü, lastiğin Astm-F1805 standardın uygun üretildiğini ve çekiş testi sertifikasına sahip olduğunu da göstermektedir” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR