Mersin Şehir
HV
28 MART Perşembe 12:30
Advert

“KADIN HER ZAMAN ÜRETİMİN İÇİNDEYDİ, FAKAT ADI YOKTU”

KADINLARIN EMEKLERİ BÜYÜKŞEHİRLE DEĞERE DÖNÜŞÜYOR

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-10-2022 13:38
“KADIN HER ZAMAN ÜRETİMİN İÇİNDEYDİ, FAKAT ADI YOKTU”

Mersin BüyükşehirBelediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın üretici kadınlara destek amaçlı olarak açtığı stantlardan faydalan kadınlar, emeklerinin karşılığını almaya devam ediyor. Kentin birçok noktasında, üretici kadınların ve ürünlerinin tanıtımı konusunda verilen destek, Mersinli kadınların başarı hikâyelerini öne çıkarıyor.

 

25 yıldır arıcılık yapan 2 çocuk annesi İlknur Çakmak da, üretici kadın stantlarından faydalanan yüzlerce kadından sadece birisi. Tamamen doğal olarak ürettiği arıcılık ürünlerini tüketiciye ulaştırmakta güçlük çektiğini söyleyen Çakmak, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile bu sorundan kurtulduğunu ve artık sektöründe tanınan bir isim olduğunu söyledi.

 

“Benim tek başıma ulaşamayacağım insanlara ulaşmamı sağladılar”

 

Arıcılık hayatının son 5 yılında kendi markasını yarattığını, ancak sonrasında bu markayı duyurmakta büyük zorluklar yaşadığını belirten Çakmak,“Markamı alınca, bunu tanıtmanın derdine düştüm. Belediyemizin üreten kadınlara verdiği destekleri duymuştum. Bende başvurdum. AVM’lerde stantlar açılıyordu. Benim kendi başıma bir AVM’ye girmem imkânsızdı. Fakat Büyükşehir, bize AVM’de stant açarak bu imkanı sağladı ve ulaşamayacağım insanlara ulaştım” dedi.

 

Küçük üreticilerin,birilerinin desteği olmadan mevcut durumlarını sürdürmesinin çok zor olduğunu ifade eden Çakmak, kendisinin bu konuda belediyeden büyük destek aldığını belirtti. Sadece düzgün üretmek yetmediğini, kaliteli üretim yapmanın da önemli olduğunu vurgulayan Çakmak, “Bu konuda ben belediyemizin stantlarından ciddi fayda gördüm.

Kadınlarımız iyi ürün, kaliteli ürün üretirlerse, belediyemiz zaten bize yol açıyor” şeklinde konuştu.

 

“Belediyemizin stantlarıyla, kadınlarımızın emekleri değere dönüşüyor”

 

Üretici kadınların emeğinin şimdiye kadar görmezden gelindiğini, ancak üretici kadın stantları ile bu durumun değiştiğini vurgulayan İlknur Çakmak,“Kadınlarımız her zaman üretimin içinde vardı, ama kadının adı yoktu. Kadının emeğinin karşılığı, değeri yoktu. Belediyemizin stantlarıyla beraber,kadınlarımızın emekleri değere dönüşüyor. Kadınların emekleri geri dönüş sağladığı zaman, insanların azmini de artırıyor. İç Anadolu’da bunun imkânını bulamıyorsunuz, ama burası öyle değil. O yüzden emek versinler, vazgeçmesinler, belediyemize başvurup stantlarda yer alsınlar”diye konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR