Mersin Şehir
HV
20 NİSAN Cumartesi 05:53
Advert

Mersin iş dünyasında girişimci kadın vurgusu

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-10-2022 12:34
Mersin iş dünyasında girişimci kadın vurgusu

Girişimci İş Kadınları Derneği’nin (GİŞKAD) düzenlediği “Kadınların Ekonomideki Yeri ve Girişimcilik Fırsatları” paneli, Mersin ve Adana iş dünyasını bir araya getirdi.  Toplantının açılışında konuşan GİŞKAD Başkanı Mürvet Beydağı, Ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınların ekonomik kalkınmadaki rolünün göz ardı edilemeyeceğini kaydetti. Kadınların iş hayatına atılmasının önemine işaret eden Beydağı, “Hızlı hareket ederek ilk kez iş dünyasında yer alacak kadınların sürecini hızlandırmalıyız. Sürdürülebilir bir yapıyla iş hayatındaki kadın sayısının artmasını sağlamak zorundayız” dedi.

İŞ DÜNYASI UMUTLU

ÇUKUROVA SİFED Başkanı Hüseyin Kış ise kadınların iş dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu, Çukurova Bölgesi’nin kadın girişimciliğinde diğer bölgelere göre bir adım önde olduğunu söyledi. Kadın sanayici sayısının da artmasının önemine işaret eden Kış, dünyayı değiştiren ve güzelleştiren kadınların her alanda daha çok var olmasının önemini vurguladı.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli de bugüne kadar bir çok projeye imza atan MTOSB’nin başarılarını anlattı. Mersin ve Tarsus’u her alanda etkin bir şekilde tanıttıklarını söyleyen Tekli, projelerin kadınların ellerinde daha güzel şekilleneceğine inandığını kaydetti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan ise iş dünyasına, ekonomiye, tarıma, Mersin yönetimine katkı koyan tüm kadınlara teşekkür etti. 5 Kasım’da gerçekleşecek MTSO seçimlerini hatırlatan Kızıltan, bir çok kadın arkadaşının seçimlerde yönetime katılmak için mücadele etmesinden duyduğu memnuniyeti paylaştı. İş dünyasına, girişimciliğe emek veren her kadının başarılı olmasını dileyen Kızıltan, kadınların yetenekleri, ilgileri, özgüven ve cesaretlerinin önemine işaret etti.

GİRİŞİMCİ KADIN VURGUSU

Açılış konuşmalarının ardından Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen "Kadınların Ekonomideki Yeri ve Girişimcilik Fırsatları" konulu panele geçildi.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi, Ekonomist Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, TÜRKONFED Başkan Yarımcısı Reyhan Aktar, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ve KOSGEB Adana İl Müdürü Mehmet Eren  "Kadınların Ekonomideki Yeri ve Girişimcilik Fırsatları" panelinin konuşmacıları arasına yer aldı.

Panelde kadının ekonomideki yeri, isdihdamı, eğitimi, girişimci kadınların yaşadığı sorunlar, KOSGEB kredileri, kadının toplumsal yaşamdaki yeri, kadınların dünyada ve ülkemizde üstlendiği rol, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konular masaya yatırıldı.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Programa Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, Adana İŞKAD Başkanı Berman Mantı, ÇUKUROVA SİFED ve ADSİAD Genel Sekreteri Mustafa Öncül, MESİAD Başkanı Hasan Engin, MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş, TURAB Başkanı Fahri Kuş, Toros Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Köksal Hazır’ın yanı sıra GİŞKAD Üyeleri, kadın sivil toplum kuruluş temsilcileriyle kadın girişimciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

AdminAdmin

YORUMLAR