Mersin Şehir
HV
19 MART Salı 12:31
Advert

Depremzede Vatandaşlar Kızkalesi’nde İftar Sofrasında Buluştu

On bir ayın sultanı Ramazan Ayı geldi, binlerce gönül iftar sofrasında buluştu. Mersin Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında, 11 ilden gelen vatandaşlar Erdemli halkı ile gönül sofrasında bir araya geldi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-03-2023 12:44
Depremzede Vatandaşlar Kızkalesi’nde İftar Sofrasında Buluştu

Ramazan Ayı’nda 26 Noktada, 71 mahallede iftar verecek olan Mersin Erdemli Belediyesi ilk iftar yemeğini Kızkalesi’nde düzenledi. 47 kilometrelik sahil uzunluğuyla depremden dolayı en çok göç alan yerlerin başında gelen Erdemli’de, Ramazan Ayı’nda hummalı bir çalışma yapılıyor. Erdemli Belediyesi Gastronomi Merkezi Yemekhanesi’nde yemekler özenle pişiriliyor. Gece sahur ile başlayan ikramlar, akşam iftar buluşmaları ile devam ediyor.

Tarihi Kızkalesi sahilinde düzenlenen ilk iftar programında, Kuran-ı Kerim okundu, binlerce vatandaş ellerini semaya kaldırıp dua etti, okunan ezanın ardından birlikte oruçlar açıldı.

Gelen misafirlerle tek tek ilgilenen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yüz bine yakın insanın Erdemli’ye geldiğini belirtti. Gelen misafirleri yüreklerine bastıklarını vurgulayan Başkan Tollu, “ Depremden etkilenerek Erdemlimizi şereflendiren yüz bin insanımızı yürekten bağrımıza basıyoruz, hoş geldiniz diyor, şerefler verdiniz diyorum. Sizler bizim misafirimizsiniz iyi ki varsınız. Bir kez daha iftar soframızı şereflendirmenizden dolayı hepinize hoş geldiniz diyorum, sefalar getirdiniz diyorum”diye konuştu.

Deprem sonrası Ramazan’ın biraz buruk geçtiğini ifade eden Sezen Aşkar, “ Depremzede olaraktan tabi çok üzgünüz. Memleketimizde geçirmek isterdik. Allah daha beterinden korusun bizi. Erdemli Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Belediye’nin depremzedelere yaptığı yardımlar için memnuniyetini ifade eden Gazi Çolak “ İftar verdiğiniz için teşekkür ediyorum belediye başkanınıza. Hizmetleriniz çok güzel, teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun” diye konuştu.

Erdemli Belediyesi’nin her türlü yardımı ilk günden beri yaptığını ifade eden Hasan Keskin, “ Allah belediyeden razı olsun, burada her türlü kolaylığı sağladı bize, çok yardımcı oldular, çok teşekkür ederiz. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın” diye konuştu.

Bu Ramazan Ayı’nın biraz buruk geçtiğini ifade eden Türkan Kankılıç, “ Allah razı olsun getirenden, verenden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Erdemli Belediyesi’nin 26 nokta 71 mahallede düzenleyeceği iftar programlarının yanı sıra depremden dolayı kente gelen pansiyon ve otellerde kalan vatandaşlara Ramazan Ayı boyunca sahurluk ikramları devam edecek.

AdminAdmin

YORUMLAR