Mersin Şehir
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:58
Advert

DİTAV, Geleneksel İftar Yemeği düzenledi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-03-2024 13:30
DİTAV, Geleneksel İftar Yemeği düzenledi

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) Mersin Şubesi , düzenledikleri iftar yemeğinde Diyarbakırlı hemşerilerini buluşturdu. 
DİTAV Başkanı Ferudun Gündüz, her yıl mübarek Ramazan Ayında iftar yemeği düzenlediklerini belirterek, sosyal ve kültürel çalışmalara da çok önem verdiklerini söyledi.
DİTAV Mersin Şubesinin Vakıf Binasında düzenlediği iftar yemeğine DİTAV Başkanı Ferudun Gündüz, DİTAV Yönetim Kurulu üyeleri ( Başkan Yrd Saadettin KÖKSAL,MARVİSTA  İnşaat YK Başkanı Fırat Bulut, YÖRÜKSÜT YK Başkanı Ramazan Öz, Sayman SMMM Şiyar YÜCE , Genel Sekreter Av. Özgür DEMIRKOL, SMMM Hasan AKSOY, İnşaat Mühendisi ve Müteahhit Cihan BOZYEL, ASIL Yemekçilik YK Başkanı Şevket DEMİR ) İş İnsanı Hacı Nasri İNANÇ, İş İnsanı Ebedin İNANÇ, Gıda Toptancısı Sedat GÜMÜŞ , BN Otel Genel Müdürü Suat DELIDERE, Gümrük ASB Şefi Veysel ÇAKIN ve DİTAV üyeleri ile birlikte çok sayıda Diyarbakırlı erkek ve kadın davetli  katıldı.

Diyarbakır Vakfı DİTAV MERSİN Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, İftar öncesi  bir açılış konuşması yaptı; 

“ Hepimiz Vakfımıza hoş geldiniz. 
Böylesi özel günlerde sizleri yanımızda görmekten mutlu oluyoruz.

Vakıf Faaliyetlerimiz hakkında kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum; 
Geçen ay içerisinde Ankarada Genel Merkez Yönetim ve Denetim Kurulları seçimi yapıldı. 
Divan Başkanlığı için beni önerdiler ve uygun buldular, sağolsunlar. 
Başarılı bir Genel Kurul gerçekleştirdik.
Genel Başkanlığa Metin CIZRELI  ağabeyimiz yeniden seçildi. 
Abdülkadir AKSU ve Hikmet ÇETİN de 
Onur Kurulu Üyeliklerine yeniden seçildi. 
Mersin dışındaki diğer  Şubelerimiz olan Antalya, İstanbul, Eskişehir, Adana ve Diyarbakır güzel faaliyetler içinde. 

Diyarbakırlılar arasında dayanışma ve işbirliğini artırmak için çalışıyoruz. Diyarbakır Vakfı DITAV MERSİN olarak bugüne kadar sosyal ve kültürel olarak birçok önemli çalışmalara imza attık. 

Üniversitede okuyan 15 öğrencimize 9 ay boyunca düzenli BURS veriyoruz ve bu sayıyı da her yıl arttıracağız.                            Bunu hayırsever Diyarbakırlı hemşerilerimiz sayesinde yapıyoruz. Öncelikle Yönetim Kurulundaki arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Yönetim dışından da katkı veren Diyarbakırlı hemşerilerimiz oldu onlara da gönül dolusu teşekkür ediyorum. 

Ramazan Gıda Kolisi veya Alışveriş Çeki alımı için oluşturduğumuz FON a destek veren dostlarımız var. Bu haftadan itibaren dağıtımımız başlıyor. Yakın çevrenizde gıda ihtiyacı olan kişiler varsa lütfen Başkan Yardımcımız Saadettin bey veya Saymanımız ile iletişime geçsinler. 

Ayrıca Binamızın mutfak ve diğer tadilatları için elbirliği ile katkıda bulunan tüm hemşerilerimize çok çok teşekkür ediyorum. 

Yakın zamanda Halk Müziği Koromuz faaliyete geçecek. Burada hem kadın hem de erkek  sesine ihtiyacımız var. Biliyorsunuz Diyarbakır’ın tarihini ve müziğini yaşatmak çok önemlidir. Koroya katılmanızı bekliyorum.

İngilizce ve diğer Kişisel gelişim konusunda da kurslar planlıyoruz. 

Sizden rica haftada 6 gün açık olan vakfımıza uğramanızdır

Üyelik kayıtlarını açtık. Formları doldurup Genel Sekreterimiz Özgür hanıma verebilirsiniz. 
Allah oruçlarımızı kabul etsin.
Afiyet olsun. “ dedi. 

İftar yemeği öncesi Hüseyin KAHAR tarafından Kurandan dualar okundu.

İftar yemeğinin ardından DITAV Sosyal İşler Komite Başkanı, Sanatçı Cengiz GÜNDÜZ tarafından Diyarbakır yöresine ait Halk Müziği parçaları solo olarak icra edildi .
Daha sonra da Sadullah BARAN tarafından yöresel Kürtçe türküler söylendi. 
Her iki sanatçının da gösterdikleri performans izleyiciler tarafından çok beğenilerek alkışlandı. 

Buluşmanın sonunda Ressam  Helin GÖKSUN, İstanbul’daki etkinliğe katılmasında kendisine sponsorluk desteği veren YÖRÜKSÜT YK Başkanı Ramazan ÖZ’e  teşekkür ederek tablolarından hediye etti. Ayrıca kendisine sahip çıktığı için DITAV MERSİN Başkanı Ferudun GÜNDÜZ’e de teşekkür ederek bir tablo hediye etti.

AdminAdmin

YORUMLAR
1 ay önce
rj09br
1 ay önce
u9juqn