Mersin Şehir
HV
25 NİSAN Perşembe 06:40
Advert

ENGELSİZ ÜNİVERSİTE İÇİN ÖĞRENCİ AĞI- GENÇLİK FORUMU’NDA BULUŞTURUYOR

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-03-2023 14:57
 ENGELSİZ ÜNİVERSİTE İÇİN ÖĞRENCİ AĞI- GENÇLİK FORUMU’NDA  BULUŞTURUYOR

“Engelli Üniversite Öğrencilerinin Savunuculuk ve Katılım Becerilerinin Geliştirilmesi Projesinin” hedef kitlesi engelli ve engelli olmayan üniversite öğrencileri ile engellilik alanında çalışan sivil toplum örgütleridir.

Projenin amacı, üniversite öğrencilerinin engellilik alanına ilişkin farkındalıklarının artırılması, politika ve karar alma süreçlerine dahil olmaları için katılım ve savunuculuk kapasitelerinin geliştirilmesidir. Böylece gençlerin katılımıyla engellilik alanında çalışan sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

Projenin en önemli sonuçlarından birisi de ulusal ve uluslararası, engellilerin sivil toplum örgütleriyle de bağlantı içinde olacak “Engelsiz Üniversite için Öğrenci Ağının” kurulmasıdır.  

Gençlik Forumu’nun ilk gününde, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremi’nde yaşananları, Deprem illerinden gelen katılımcılarımızla birlikte konuşacağız. Afetlerde ve afetlerden sonra engelli olmayı, yaşadıklarımızı paylaşacağız; dayanışmayı nasıl büyütebileceğimizi ele alacağız.

Toplumda ve üniversitede engelliliğe ilişkin konularda Engelsiz Üniversite için Öğrenci Ağının nasıl işlevsel olabileceğini birlikte düşüneceğiz.

            Siz değerli basın mensuplarımızı, 16 Mart 2023 Perşembe günü yapılacak Gençlik Forumu’nun açılışına katılarak çalışmalarımızı kamuoyuna duyurmak için destek vermeye davet ediyoruz.

 

Yer: Othello Otel (Adres: İstiklal Caddesi, İleri İlköğretim Okulu yanı, 5248 Sokak No:3 Mersin)

Tarih: 16 Mart 2023, Perşembe Saat 09.30

İletişim: Proje Koordinatörü Mustafa ÖZSAYGI  0532 392 69 43

İletişim: Engelliler Konfederasyonu Zehra Karayel   0549 389 79 69  

AdminAdmin

YORUMLAR