Mersin Şehir
HV
29 MART Cuma 10:13
Advert

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, Amasya Merzifon Havalimanı Terminali açılış törenine katıldı.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: 

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-12-2022 18:30
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, Amasya Merzifon Havalimanı Terminali açılış törenine katıldı.

 

-AMASYA MERZİFON HAVALİMANI YENİ TERMİNAL BİNASI İLE KAPASİTEYİ 700 BİN YOLCUNUN ÜZERİNE ÇIKARDIK

 

AMASYALILARA MÜJDE: 1 OCAK'TAN İTİBAREN SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI SEFERLERİMİZ BAŞLAYACAK

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Amasya Merzifon Havalimanı yeni terminal binası ile yıllık yolcu kapasitesinin 700 bin yolcunun üzerine çıkarıldığını bildirerek, Merzifon Havalimanından her gün İstanbul Havalimanı seferlerimiz var. 1 Ocak itibariyle de Sabiha Gökçen Havalimanı seferlerimiz başlayacak müjdesini verdi.   

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Amasya Merzifon Havalimanı Terminali açılış törenine katıldı; Tarih boyunca ülkemiz, kıtaların, medeniyetlerin, kadim ulaşım koridorlarının kesişme noktası oldu. Asya ve Avrupa arasındaki doğu-batı koridorunda doğal bir köprü konumundaki ülkemiz, Kafkas ülkeleri ve Rusya'dan Afrika'ya uzanan kuzey-güney koridorlarının da tam ortasındadır. Ülkemizin bu coğrafi üstünlüğüne sahip çıkmak için havacılık sektörünü ve faaliyetlerini var gücümüzle geliştirdik. Havacılık altyapımızı dünya standartlarının üstüne yükselttik. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde havacılık alanında adeta bir devrim gerçekleştirdik, ifadelerini kullandı.

 

TÜRKİYE'MİZİ DÜNYANIN EN GENİŞ UÇUŞ AĞINA SAHİP ÜLKESİ HALİNE GETİRMEYİ BAŞARDIK

 

Son 20 yılda, havacılık sektöründeki kayıp yılları telafi ettiklerini ve havacılıkta Türkiye'yi küresel bir merkeze de dönüştürdüklerini vurgulayan Karaismailoğlu, 2003-2021 döneminde sadece havacılık için yaptıkları 16,2 milyar dolarlık yatırımın Türkiye'ye büyük faydalar sağladığına dikkati çekti. 

Gayrisafi Milli Hasılaya 185 milyar dolar, üretime 402 milyar dolar katkı yaptık. Bu sürede yalnızca istihdam katkımız ise 7 milyon kişiye yaklaştı ,diyen Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

Bakanlığımızın 2003 yılında başlattığı Bölgesel Havacılık Politikasındaki değişimler ile sivil havacılığımız çok hızlı bir büyüme sürecine girdi. Bugün Türkiyemizi, dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkesi hâline getirmeyi başardık. Son olarak; 25 Mart 2022 tarihinde Tokat ve 14 Mayıs 2022 tarihinde ise Rize-Artvin havalimanlarını da hizmete açarak, 2003 yılında iç hatlarda 26 olan aktif havalimanı sayımızı 57'ye yükselttik. 50 ülkede 60 olan dış hat uçuş nokta sayısına ise 282 yeni nokta ekleyerek 130 ülkede 342 noktaya ulaştık. Yine 2003 yılında; 162 olan uçak sayımız, yüzde 265 artışla 592'ye, koltuk kapasitesi yüzde 304 artışla 27 bin 599'dan 111 bin 523'e, kargo kapasitesi ise yüzde 783 artışla 303 tondan 2 bin 676 tona ulaştı. 30 milyon olan yolcu sayısı 20 yılda 210 milyona ulaştı. Devletimizin kasasından, milletimizin cebinden tek kuruş çıkmadan, 10,25 milyar euroluk yatırım ve 26 milyar Euro kira geliri ile açıldığından bugüne ekonomik katkısı çarpan etkisiyle çok yüksek olan İstanbul Havalimanı'nın yanı sıra; Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen Antalya Havalimanı'nda yine devletten bir kuruş çıkmadan yapılacak 765 milyon euroyu aşan yatırımı başlattık. 25 yıl işletme süresi karşılığı olarak tam 8 milyar 555 milyon euro kira alacağız. Kira bedelinin yüzde 25'i olan 2 milyar 138 milyon 750 bin avro Mart 2022 tarihinde devletimizin kasasına girdi.

 

DÜNYA SİVİL HAVACILIĞINDA SINIF ATLATTIK

 

Son 20 yılda sivil havacılıkta hayata geçirilen tarihi adımlarla, Türkiye'ye dünya sivil havacılığında sınıf atlattıklarını belirten Karaismailoğlu, Tarihi projeleri, başarılı finans modelleriyle hayata geçirerek, 100 yılda yapılamayacak işleri 20 yıla sığdırdık. Sektörümüzü, Türkiye Yüzyılı’na hazırladık. Türk Sivil Havacılığı pandemiden sonra en hızlı toparlanan ve faaliyetlerine kesintisiz ve aksaklık olmadan devam eden neredeyse tek ülkedir. İstanbul Havalimanı 2021 yılında, Avrupa yolcu trafiği sıralamasında 1'inci sırada yer aldı. Bu başarının en güzel ispatı olmuştur. Bir kez daha Avrupa’da birinciliğe yerleşen İstanbul Havalimanı, bu yıl 11 ayda ağırladığı toplam 59 milyon yolcu, 388 binin üstünde uçuşu ve hizmet kalitesiyle dünyanın en iyi havalimanları arasında da bir numaradır. Ayrıca; İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Avrupa'da 6'ncı, Antalya Havalimanı ise Avrupa'da 9'uncu sırada yer aldılar. Biz de bu başarılarımızın ve milletimizin teveccühünün sağladığı motivasyonla; havacılık alanında ve altyapısının geliştirilmesi noktasında yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz, değerlendirmesinde bulundu.

 

BU DEVRİN FERHATLARI DA BİZİZ

 

Amasya'nın büyüdüğünü ve geliştiğini kaydeden Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, havayolu ulaşımına talebin de gittikçe arttığını söyledi. Karaismailoğlu, İncelemelerimiz gösterdi ki; mevcut havalimanı bu ihtiyacı karşılayamayacak durumda. Biz de hemen çalışmalara başladık. Günümüz şartlarına uygun, Amasyaya yakışan yeni bir terminal binası inşa ettik. Yıllık yolcu kapasitesini 700 bin yolcunun üzerine çıkarttık. Check-in salonunu genişlettik ve banko sayısını 6'ya çıkardık. Amasya'nın geleceği için, Amasyalı vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için ulaşımın her modunda dev yatırımlar yapıyoruz. Vur kazmayı dağa Ferhat çoğu gitti azı kaldı, diyerek başladığımız birçok ulaşım projesinde bizlere feyz veren Ferhat'ta Amasya'nın bağrından çıkmıştır. Bu devrin Ferhatları da biziz. Amasyaya yaptığımız önemli bir karayolu yatırımımız da kuşkusuz Amasya Çevre Yoludur. 25 Mayıs 2020'de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde açtığımız çevre yolumuzu,11,3 kilometrelik bölünmüş yol standardında tamamladık. Çevre yolunun hizmete girmesiyle, şehir içi ulaşımı rahat bir nefes aldı, Amasyalı rahatladı. Şehirlerarası geçiş mesafesi 2 kilometre, şehir geçiş süresi de 30 dakika kısaldı diye konuştu.

 

BAŞKALARI KİLOMETRELERCE LAF ÜRETİR; MİLLETE BİR FAYDALARI DOKUNMAZ

 

Başkaları kilometrelerce laf üretir; millete bir faydaları dokunmaz. Bizse işimize bakar, yollar, köprüler, havalimanları inşa eder, milletimize aş, iş sunar; hayatına konfor katarız. Bizi kendileriyle karıştırmasınlar, 20 yıldır bizi hizmet yolundan çıkaramadılar, oyalayamadılar. Bundan sonra hiç yapamazlar ifadelerini kullanan Karaismailoğlu, yüreklerinde millet aşkı olduğunu kaydetti. Gözlerinin Türkiye Yüzyılı’nda, gençlere sunacakları aydınlık gelecekte olduğuna vurgu yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Ülkemizin de Amasya’nın da Çorum unda ulaşım ve iletişim altyapısını güçlendirmeye ve geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Düşlediğimiz güzel günleri hep birlikte inşa edeceğiz. Merzifon Havalimanı’ndan her gün İstanbul Havalimanı seferlerimiz var. 1 Ocak itibariyle de Sabiha Gökçen Havalimanı seferlerimiz başlayacak” şeklinde konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR
Hello World! https://r1week.com?hs=030bd99ba8685958d6012dd6cd49dc24 1 yıl önce
u5aqt1
Hello World! https://goz7ui.com?hs=030bd99ba8685958d6012dd6cd49dc24 1 yıl önce
emxg8f