Mersin Şehir
HV
20 NİSAN Cumartesi 06:29
Advert

COŞKU HAFTA BOYU DEVAM EDECEK

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-10-2022 13:50
COŞKU HAFTA BOYU DEVAM EDECEK

Mezitli’de Satranççılar Hamlelerini Cumhuriyet İçin Yaptı

Mezitli’de bir hafta boyunca devam edecek olan Cumhuriyet coşkusu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Uluslararası Satranç Turnuvası ile başladı. Mezitli Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde yapılan ve kıyasıya geçen turnuvaya farklı ülke ve şehirlerden 253 sporcu katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu ve Mezitli Belediyesi iş birliği ile gerçekleşen turnuvada satranççılar hamlelerini zafer için yaptı. 

İki gün süren ve muhteşem final karşılaşmaları ile sona eren şampiyonada 10 yaş altı kategorisinde birinci Altay Erdem Gök, ikinci Muzaffer Halis, üçüncü Atahan Yıldız, dördüncü Korel Kahraman, 8 yaş altı kategorisinde birinci Emir Batu Ünsal, ikinci Mert Şahin, üçüncü Kaan Coşkun, dördüncü Cansın Maya Aysen, Açık Kategoride ise birinci Dağhan Devran, ikinci Aydın Duman, üçüncü Ahmet Olçum, dördüncü Egemen Gülden oldu.

Dereceye giren oyuncular para ödülü, madalya ve kupalarını aldı. Başarılı sporcular zafer sevinçlerini mücadele ettikleri sporcular ve aileleriyle paylaştı.

COŞKU HAFTA BOYU DEVAM EDECEK

Cumhuriyet coşkusu, 29 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’de Mezitli Belediyesi ve Mezitli Kent Konseyi iş birliği ile Mezitli Sanat Çarşısında “99 Zeybek” gösterisi yapılacak.

28 Ekim Cuma gün saat 20.30’da gerçekleşecek Cumhuriyet Konserinde müzik grubu Pinhani Mersinlilerle buluşacak. Soli Arena Konser Alanında yapılacak konserde müzik grubu Pinhani sevilen şarkılarını binlerce müzikseverle birlikte söyleyecek.  

29 Ekim Cumartesi günü ise Mezitli’de milli bayramların vazgeçilmezi haline gelen Meşaleli Yürüyüş gerçekleştirilecek. Bayram coşkusu, Mezitli Belediyesi eski hizmet binasından başlayacak ve Demokrasi Meydanına kadar şarkılar ve marşlar eşliğinde, bayrak denizi ile yapılacak.Yürüyüşün ardından Kibrit Kutusu grubunun muhteşem konseri ile doruğa çıkacak.

 

AdminAdmin

YORUMLAR