Mersin Şehir
HV
20 NİSAN Cumartesi 11:05
Advert

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur’un 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı:

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-03-2023 11:38
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur’un 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı:

Bugün, Türk ve dünya tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizin 108. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

 

Büyük Atatürk’ün bir büyük destanı 18 Mart Çanakkale Zaferi, imkansızlıklara rağmen esaret altında yaşamayı kabul etmeyen Yüce Türk Milleti’nin, canları pahasına vatan topraklarını ve istiklalini korumak için cesaret dolu bir mücadeleye imza atması, tüm cihana Çanakkale’nin geçilmez olduğunu göstermesidir. Bu uğurda nice çocuklar yetim, nice kadınlar dul, nice analar evlatsız kalmıştır ve zafer ilelebet şanlı tarihimize altın harflerle yazılmıştır.

 

Çanakkale’de birlik ve beraberlik içerisinde sergilenen sadece bir büyük kahramanlık ve yazılan bir destan değildir; tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük kahramanlık mücadelesi, bir ulusun bir toprak parçasını nasıl vatan yaptığı konusunda bağımsızlık savaşı veren diğer milletlere de ilham ve cesaret veren bir büyük zaferdir.

 

Kahraman Türk askeri, uzak diyarlardan bu topraklara, niye geldiklerini bile bilmeyen, başka devletlerce getirilmiş genç askerlere de yardım elini uzatmış ve Yüce Türk Miilleti onları da bağrına basmıştır.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında önemli rol oynayan, Türk milletinin makus talihinin değiştiği Çanakkale Zaferini bize armağan eden Türk ordusunun her bir neferinin millet olma yolunda gösterdikleri azim ve kararlılık, bizlere ve gelecek nesillere bir büyük miras ve unutulmaz bir yol haritası ve ebedi gururdur. Bize emanet edilen Cumhuriyetimizi daha güzel ve aydınlık yarınlar için muhafaza etmek ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ise en asli görevimizdir. Kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden her şeyini feda ederek, tüm zorluklara göğüs gererek destan yazan aziz milletimizin hatırası sonsuza dek yaşayacak ve yine aynı asil millet, uğruna akıtılan kanlarla sulanmış bu kutsal vatan topraklarına ilelebet sahip çıkacak, hür olarak, birlik beraberlik içinde sonsuza kadar Cumhuriyetimizi yaşatacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Büyük Atatürk olmak üzere 108 yıl önce bugün, gözünü kırpmadan cephede ölüme yürüyen tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi Rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.

 

AdminAdmin

YORUMLAR