Mersin Şehir
HV
28 MART Perşembe 14:19
Advert

İYİ Parti Milletvekili Dr. Aylin Cesur;“SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMI’NIN 20. YILINDA TÜRK HEKİMLERİ YOKSUL, YORGUN, KAYGILI”

“DEPREMZEDE HEKİMLERİMİZE VE SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA DEPREMZEDE OLMA HAKKI BİLE TANINMADI”

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-03-2023 15:18
İYİ Parti Milletvekili Dr. Aylin Cesur;“SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMI’NIN 20. YILINDA TÜRK HEKİMLERİ YOKSUL, YORGUN, KAYGILI”

 

“İKTİDAR, AİLE HEKİMİNDEN HEMŞİRESİNE SAĞLIK ÇALIŞANLARINI UCUZ İŞ GÜCÜ GÖRÜYOR”E

 

“SADECE AFETLERDE YAŞA VAROL DİYEN İKTİDAR, DEPREMDE DE SAĞLIK ÇALIŞANLARINI UNUTTU”

 

 

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunları Meclis gündemine taşıdı. TBMM ‘nde 14 Mart Tıp Bayramı’nda basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Cesur, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda da söz alarak, afet bölgesinde görev yapan hekimlerin ve sağlık personelinin de depremzede oldukları gerçeğinin unutulmaması gerektiğini belirtti;“Hekimlere afetlerde yaşa var ol sloganları ile teşekkürlerini ileten iktidar yetkilileri, afet geçince hatta yaşanırken sağlık çalışanlarını unutuyor maalesef. Covid-19 pandemisigibi, depremde de ön safta idi sağlık çalışanlarımız. Maalesef onlara depremzede olma hakkı bile o anda tanınmadı. Sağ çıkabilenler, ilk günden itibaren hasarlı hastanelerine dönerek aç, susuz çalıştılar. Ailelerini kaybetmişlerdi, ne kalacak çadır, konteyner, vardı, ne bir damla su, insanüstü gayretle ön safta çalıştılar. Halen ihtiyaçları tam olarak sağlanmadı.” ifadelerine yer verdi.

 

Milletvekili Cesur, depremin vurduğu illerde görev yapan sağlık çalışanlarının dışardan gelen ekiplerle yer değiştirmeleri gibi esnek çalışma usullerinin uygulanması konusunda yetkililere çağrıda bulundu.

 

Aile hekiminden hemşiresine, sağlık teknisyeninden ambulans şoförüne, tüm sağlık çalışanlarının ucuz işgücü olarak görülmesine tepki gösteren Cesur, “Bugün hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız 21 yıllık iktidarın, yıllardır uyguladığı yanlış sağlık politikaları nedeniyle verdikleri emeğin karşılığını alamıyor, yapılan iyileştirmeler bir parmak bal niteliğinde. Maaş-nöbet-taban-teşvik şeklinde parçalanmış ücretlerle şiddet ve mobbinge maruz kalarak, zorlu koşullarda çalışıyorlar“dedi.

 

İYİ Partili Cesur, iktidarın yıllardır uyguladığı yanlış sağlık politikaları nedeniyle hasta garantili şehir hastaneleri için köklü hastanelerinkapatıldığını,hastaların aylarca randevu alamadığını, ilaç bulma konusunda sıkıntılar yaşandığını ve herkesin parası kadar sağlık hizmeti alabildiğini dile getirdiği konuşmasında “Herkese parasız, eşit, nitelikli sağlık hizmeti sunacağız” dedi.

 

Kendisi de tıp doktoru olan Aylin Cesur, sağlık hizmeti sınıfında çalışan tüm sağlık personeline, her yıl 14 Mart Tıp Bayramı’nda dört maaş tutarında ikramiye verilmesini, depremzede sağlık çalışanlarına ve depremde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının birinci derece yakınlarına iki yıl boyunca her ay iki maaş ödenmesini ve afet bölgesindeki çalışmalara destek olmak için gönüllü sağlık çalışanlarına da bölgede bulundukları süre boyunca aylık, brüt maaşlarının iki katı ücret ödenmesine öngören bir kanun teklifini bir önceki gün TBMM’ne vermişti. Milletvekili Cesur, yine, depremzede sağlık çalışanlarının ve görevlendirme ile bölgeye giden hekimlerin ve sağlık personelinin çalışma ve barınma koşullarının araştırılması amacıyla da Meclise Araştırma Önergesi sunmuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR