Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi, kardeş ülke Azerbaycan’a anlamlı bir ziyarette bulundu. MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Mehmet Sait Kayan öncülüğündeki heyet, Bakü'de MÜSİAD Azerbaycan Şubesi’ni ziyaret ederek karşılıklı iş birliği ve yatırım fırsatlarını masaya yatırdı. Çok verimli ziyaretler gerçekleştirdiklerini, Azerbaycan’ın 10 ülkeyle yapılan Serbest Ticaret Anlaşmaları sayesinde Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerine gümrüksüz erişim avantajı sunduğunu bunun da ülkemizdeki yatırımcılar için iyi bir fırsat olacağını belirten Başkan Kayan, “Azerbaycan ile olan kardeşlik bağlarımızı yatırıma dönüştüreceğiz” dedi.
Reşad Cabirli, toplantıda yaptığı sunumda Azerbaycan'ın yatırım ortamına dikkat çekerek, “Ülkemiz, 10 ülkeyle yapılan Serbest Ticaret Anlaşmaları sayesinde Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerine gümrüksüz erişim avantajı sunmaktadır. Bu, Türk yatırımcılar için ciddi bir fırsattır. Ayrıca Azerbaycan’ın stratejik konumu sayesinde Güney Kafkasya’nın üretim ve dağıtım merkezi olma yolunda hızla ilerliyoruz” dedi. Cabirli ayrıca, Türk iş dünyasının Azerbaycan'daki potansiyeli daha yakından tanıması için hazırladıkları “Azerbaycan’a Gelmek İçin 101 Neden” adlı kitabı MÜSİAD Mersin heyetine takdim etti.
MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Mehmet Sait Kayan ise yaptığı konuşmada, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki tarihi kardeşlik bağlarının ekonomik iş birliğiyle daha da perçinlenmesi gerektiğini vurgulayarak, “MÜSİAD Mersin olarak sadece yerel değil, uluslararası ölçekte de iş dünyası adına sorumluluk alıyoruz. Azerbaycan bizim için yalnızca bir dost ülke değil, aynı zamanda yatırım, üretim ve ihracat partneridir. ‘Tek millet, iki devlet’ anlayışımızı ekonomik vizyonla pekiştirerek, enerji, tarım, gıda ve lojistik gibi alanlarda ortak projelere imza atmak istiyoruz. Bu ziyaret, sadece bir temas değil, bir yol haritasının başlangıcıdır” ifadelerini kullandı.
