Mersin Şehir
HV
28 MART Perşembe 21:47
Advert

MEHMET SAYDAM'DAN, UCİM’E ANLAMLI ZİYARET

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 09-12-2022 17:09
MEHMET SAYDAM'DAN, UCİM’E ANLAMLI ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Saydam, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan'ı ziyaret etti.


İl Başkan Yardımcısı Mehmet Saydam, bir kız çocuğunun 6 yaşında evlendirildiği ve cinsel istismara uğradığı haberlerin gündemde yer almasının ardından farkındalık oluşturmak amacıyla Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan'ı ziyaret ederek çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

 
UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan, "ÇOCUKLAR KONUŞACAK, UCİM YANLARINDA OLACAK sloganıyla yola çıkan derneğimiz; çocuk istismarının önlenmesi amacıyla eğitim, toplumsal bilinçlenme ve farkındalık projeleri üzerinde çalışmayı amaç edinmiştir. Çocuk istismar ve ihmali konusunda kongre, konferans, seminer, eğitim çalışmaları ve benzeri toplantılar düzenliyoruz. Çocuk istismar ve ihmali konusunda yayın yapıyor veya bu alanda yayın yapan kişi veya kuruluşlarla işbirliği sağlıyoruz. Çocuk istismar ve ihmalini önleme konusunda kamuoyu yaratmak amacıyla kitle iletişim araçlarından yararlanmak için ilgili kuruluşlarla işbirliği yapıyoruz” dedi.


UCİM tarafından yürütülen çalışmaların çocuk istismarı konusunda toplumu bilgilendirdiğini ifade eden CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Saydam, “ne yazık ki haberlere konu olan kabul edilemeyecek bir olayla sarsıldık. Bir cemaatin liderinin kızını 6 yaşında evlendirdiği ve kız çocuğunun cinsel istismarda bulunduğunu ülke gündemine düştü. Bu üzücü olay hakkında da UCİM Genel Başkan Yardımcımız Yücel Ceylan ile fikir alışverişinde bulunduk. Verdiği bilgiler ve misafirperverliği nedeniyle kendisine çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR