Mersin Şehir
HV
18 NİSAN Perşembe 22:10
Advert

Mezitli Belediyesi Öğrenci Yardımlarını Hesaplara Yatırdı

Tarım, kültür ve sanat alanında yaptıkları projelerle dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, öğrencilere yönelik projelerine de devam ediyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-02-2023 14:04
Mezitli Belediyesi Öğrenci Yardımlarını Hesaplara Yatırdı

Kız çocuklarının eğitimine destek amacıyla kentte yaşayan hayırseverleri ihtiyaç sahibi öğrencilerle buluşturan Mezitli’nin Filizleri projesini başlatan, kız öğrenci evi açan ve Kız Öğrenci Yurdunun temelini atan Başkan Tarhan, öğrenim yardımları kapsamında üniversite eğitimi alan öğrencilere yönelik yapılan eğitim desteklerini de sürdürüyor. 2022-2023 yılı eğitim yardımı tutarının ikinci yarısı olan 1.500 Türk lirası öğrencilerin banka hesaplarına yatırıldı. Bu kapsamda toplam 763 öğrencinin Mezitli Belediyesinin öğrenci yardımından faydalanmış olacak.

Türkiye genelinde devlet üniversitelerinin en az 4 yıllık bölümlerinden birinde okumaya hak kazanmış bütün öğrencilere, ailelerinin Mezitli’de ikamet etmesi şartı ile yapılan eğitim yardımı hiçbir ayrım yapılmadan başvuran herkese ödeniyor.

 

Yardımların elbette tek başına yeterli olamayacağına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Biz yardımın elbette yetersiz olduğunu biliyoruz.Ancak gençlerimizin okulları kazandıkları ilk senede, ailelerinin üzerindeki yükünü hafifletmek istiyoruz. Her yıl düzenli olarak yardımlarımızı yapıyoruz. Her yıl belirli bir oranda da artış yapıyoruz. Atatürkçü, çağdaş bir gelecek için gençlerimizin eğitimlerini desteklemek adına yardımlarımızın önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Mezitli’de yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu vurgulayan Başkan Tarhan, “Biz çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitime ulaşmalarının önündeki tüm engelleri kaldırmak için adımlar atıyoruz. Gençlere iyi bir gelecek hazırlamak için Mezitli Belediyesi olarak her türlü desteği veriyoruz. Onlara verdiğimiz destek ile yarınlarımız için sağlam temellerin atılmasına vesile oluyoruz. Biz eğitimin her alanına destek vermek istiyoruz. Belediyemizin çalışmaları sadece yapılan yardımlarla sınırlı değil. Okul öncesi eğitimin önemine verdiğimiz değerden dolayı açmış olduğumuz 3 Çocuk Gündüz Bakımevimiz bölgeye örnek oluşturacak şekilde eğitime devam ediyor. Bunun yanında ilkokul ve ortaokul seviyesindeki çocuklara belediyemiz tarafından bastırdığımız dünya klasiklerini armağan ediyoruz. Yine üniversite okuyan kız öğrencilerin barınması amacıyla öğrenci evi açtık. Bu alanda yakaladığımız başarılı uygulama ile bu kez Kız Öğrenci Yurdumuzun temelini attık ve inşaatı hızlı bir biçimde devam ediyor.  Atatürk Mahallesi Üniversite Caddesi üzerine Mezitli Belediyesi Gençlik İnovasyon Merkezi ve Kız Öğrenci Yurdunda, yemekhane, kafeterya, etüt salonları ve ortak alanları yer alıyor. 312 öğrencinin barınabileceği şekilde Mimar Yılmaz Yüce tarafından tasarlanan Mezitli Belediyesi Gençlik İnovasyon Merkezi ve Kız Yurdu zemin + asma kat +3 kat olarak 2418 metrekarelik bir alanı kaplayacak. Yapının zemin katında 400 metrekarelik alanda Gençlik ve İnovasyon Merkezi, İdari Birimler, Güvenlik Birimleri ve Stüdyo yer alırken, 312 öğrencinin barınacağı üst katlarda ise odaların yanı sıra etüt salonları, mutfak ve ortak alanları bulunuyor. Toplamda 20 metre yükseklikte inşa edilecek yapının çatı katında ise yemekhane bölümü yapılacak” şeklinde bilgi verdi.

AdminAdmin

YORUMLAR