Mersin Şehir
HV
29 MART Cuma 02:15
Advert

Minik yüreklerin okuma bayramı etkinliği göz kamaştırdı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-06-2023 14:19
Minik yüreklerin okuma bayramı etkinliği göz kamaştırdı

Mersin Mezitli Zeki Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu 1/A sınıfı öğrencilerince düzenlenen okuma bayramı etkinliğinde minik öğrencilerin gösterileri  veliler ve öğretmenler tarafından ayakta alkışlanırken, duygulu anlar yaşayan aileler çocuklarıyla gurur duymanın mutluluğuna ortak oldular.

Mezitli Belediyesi Tece Mutlu Yaşam Köyünde düzenlenen ve Mersin Gönüllü Palyaço Grubunun gösterileriyle renk kattığı Okuma Bayramı etkinliği sınıf öğretmeni Ümit Hasan Korkut’un açılış konuşmasıyla başladı. Sınıf öğretmeni Korkut, “ Okullar açıldı, günler haftaları, haftalar ayları kovaladı, öyküler masallar anlatıldı, gülünüp oynanıldı ve sonunda okuma yazma öğrenildi. Çocuklarımız iyi bir insan olarak yetişmek için ilk adımı attılar. Okuma yazma öğrenmek, her türlü beceriye sahip olmak ve gelecekteki büyük başarıların ilk adımıdır,  birikimleri göstermenin ilk mutluluğudur” dedi.

Çocukların okuma bayramı etkinliğinin bir yılın yorgunluğunun giderileceği faaliyet olarak kaydeden Korkut ,” Velilerimizin destekleri ve öğrencilerimizin özverili çalışmasıyla başarılı geçen bir yılın mutluğunu hep birlikte yaşadık. Her çocuk biz öğretmenler için yeni bir heyecan, yeni bir başlangıçtır. Çocuklarımız bu yurdun umutlarıdır. Gelecek çocuklarımızla güzelleşecektir. Her çocuk bizim için yaşam sevincidir.  Bayramdır bugün. Küçük ellerin, ilk zafere imzalarını attıkları gündür bugün. Bugünümüzün ve bundan sonra gelecek her günümüzün, bayram havasında olması dileğiyle, Okuma bayramınız kutlu olsun” şeklinde konuştu

Daha sonra küçük yürekler Duru Naz Ağca ve Gülce Sever’innin üstün sunuculuk performansında öğretmenleri Ümit Hasan Korkut  öncülüğünde alfabenin 29 harfi üzerine kurulu  şiir ve müzikli gösterileri sundular. Veliler ve öğretmenler karşısında hünerlerini sergilerken oldukça heyecanlı görünen minik yürekler, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandılar. Velilerin yoğun katılımıyla sunulan programda öğrenciler her biri verilen görevi en iyi şekilde yerine getirdiler. Ardından tatil köyü bahçesinde Gönüllü Palyaço Grubu çocuklarla eğlenerek onlara hoşça vakit geçirttiler. Etkinlik öğrenci ve velilerce bir arada yenilen yemek ve yaldız ışıklı yaş pastanın  ikramı ile sona erdi.

 

AdminAdmin

YORUMLAR