Mersin Şehir
HV
19 NİSAN Cuma 10:53
Advert

1923 Motor Tutkunu Cumhuriyet İçin Sürdü

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-11-2022 11:55
1923 Motor Tutkunu Cumhuriyet İçin Sürdü

ürkiye Cumhuriyetin Kuruluşunun 99. yıl dönümü ülke genelinde coşkuyla kutlanıyor.  Coşkunun hâkim olduğu yerlerden biride Mersin Erdemli. Cumhuriyet kutlamaları kapsamında, Erdemli Belediyesi çatısı altında bir araya gelen 1923 motor tutkunu konvoy yaptı.

1923 motor tutkunu ay yıldız bayrağımızı aldı,  Erdemoğlu bulvarında bir araya geldi.  Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile birlikte konvoy yapan 1923 kişi,  kentin dört bir tarafında belirlenen güzergâhta coşkuya zirve yaptırdı.

Balkonlarda vatandaşların eşlik ettiği kortejde konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Bugün Cumhuriyet coşkusunu Erdemli’de motorlu guruplarımızla paylaşıyoruz. 1923 tane motorcumuzla Cumhuriyet coşkusunu en güzel şekilde en mükemmel şekilde icra edeceğiz. Ben katılan gençlerimize Cumhuriyeti, aydınlık Türkiyemizi yarınlara emanet edecek olduğumuz gençlerimizin ciddi bir katılımı, ciddi bir teveccühü var. Bu da gösteriyor ki yüce Türk milletinin geleceği garanti altında. Ben gençlerimizi tebrik ediyorum, Erdemlimizi tebrik ediyorum. Erdemlimize yaraşan, Erdemlimize yakışan bir güzelliği inşallah burda en güzel şekilde, en mükemmel şekilde sergileyeceğiz. Herkesin Cumhuriyet Bayramını canı gönülden tebrik ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti emin ellerde inşallah” diye konuştu.  

Yediden yetmişe herkes Cumhuriyet coşkusuna katılım sağladı. Korteje ata yadigârı motoruyla geldiği için mutlu olduğunu ifade eden Ömer Bakkal, “ Kortejimize ata yadigârı motorumuzla geldim, Cumhuriyet bize atalarımızdan kaldı, daha nice 99 yıllara geçirmek suretiyle” diye konuştu.

Böyle bir organizasyona katıldığı için çok heyecanlı olduğunu ifade eden Hasan Yılmaz, “ Valla mutluyuz, elimizden geleni yapacağız, gösterisini, şovunu yapacağız. Belediyemize de teşekkür ederiz bize böyle bir şey sunduğu için” diye konuştu.

Gençler için çok güzel bir etkinlik olduğunu ifade eden Mustafa Küçük, “ 1923 motorla Cumhuriyetimizi kutluyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyetin 99. Yılını kutladıkları için gururlu olduğunu ifade eden Veli Can, “Cumhuriyetimizin 99 yılında gururluyuz, mutluyuz” diye konuştu.

Öte yandan kortej konvoy sonrası sona erdi.

AdminAdmin

YORUMLAR