Mersin Şehir
HV
29 MART Cuma 04:43
Advert

İL BAŞKANIMIZ SAYIN ADİL AKTAY’IN, HANELERDE İKAMET EDİYOR GÖZÜKEN TANINMAYAN ŞAHISLARA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASIDIR:

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-10-2022 12:50
İL BAŞKANIMIZ SAYIN ADİL AKTAY’IN, HANELERDE İKAMET EDİYOR GÖZÜKEN TANINMAYAN ŞAHISLARA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASIDIR:


Cumhuriyetimizin 100. yılında yapacağımız Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi her açıdan tarihi ve hayati bir dönemeçtir.
Bu seçimde millet iradesinin hile yoluyla değiştirilmesine yönelik girişimlere asla izin vermeyecek, seçim adalet ve güvenliğini mutlaka sağlayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi ve Altılı Masa’yı oluşturan diğer partilerin bu konudaki hazırlık ve kararlılıkları tamdır.
Bu süreçte bütün yurttaşlarımızı da üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye davet ediyoruz.  
Son günlerde yurttaşlarımızdan, oturmakta oldukları haneye bilgileri dışında birtakım kişilerin kayıt edildiği yolunda şikayetler alıyoruz. Bunlarla ilgili partimizin hukukçuları gerekli işlemleri yürütmektedir. 
Seçmen kütüklerinde oluşabilecek büyük çaplı değişiklikleri yakından izliyor ve kontrol ediyoruz. Ancak hanelere vatandaşların bilgisi dışında az sayıda kişinin kayıt edilmesi halinde, bu durumdan hızlıca haberdar olabilmek ve hemen harekete geçebilmek için sizlerin de desteğine ihtiyacımız var.    
Herkes ikamet etmekte olduğu haneye kendi bilgisi dışında kişilerin kayıt edilip edilmediğini mutlaka kontrol etmelidir.  
Bu kontrol için e-Devlet kapısı üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasına giderek “Aynı Hanede İkamet Eden Kişi Belgesi Sorgulama” bölümünde sorgulama yapabilirsiniz.
https://www.turkiye.gov.tr/nvi-ayni-hanede-ikamet-eden-kisi-belgesi-sorgulama linkine tıklayarak da hanenizde oturan kişileri kontrol edebilirsiniz.
Hanenizde sizden ve ailenizden başka kayıtlı kişi görünüyorsa, derhal oturduğunuz ilçenin Kaymakamlığına durumu bildiren bir dilekçe ile bizzat başvurun ve hanenizde oturmayan kişilerin kayıtlarının silinmesini talep edin.
Bu dilekçeye, hanenizdeki durumu gösteren e-Devlet belgesinin çıktısını, ikametinize ait sizin adınıza bulunan elektrik, su, telefon vs. faturanızın fotokopisi veya aslını eklemeniz gerekmektedir.


Kaymakamlığa vereceğiniz dilekçeyi bizzat kendiniz götürerek evrak kayıt numarası alabileceğiniz gibi, ıslak imzalı dilekçenize ilgili belgeleri ekleyerek iadeli taahhütlü posta yolu ile de gönderebilirsiniz. Ayrıca bu işlemleri yapamayacak olanlara CHP İlçe Başkanlıklarına başvurdukları takdirde gerekli destek verilecektir.
Dilekçenizi verdikten sonra, hane durumunuza belirli aralıklarla e-Devletten bakarak, hanenizde oturmayan kişilerin silinme işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol etmeyi unutmayın.
Dilekçe örneğini ve diğer detayları Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı internet sitesinde bulabilirsiniz. Konuyla ilgili tüm sorularınızı il ve ilçe binalarımıza bizzat gelerek ya da İl Başkanlığımızın 0533 656 22 33 nolu telefonundan bize iletebilirsiniz. Partimizin uzman hukukçuları size yardımcı olacaktır.
Sizin bilginiz dışında hiç tanımadığınız kişilerin ikametgâhınıza seçmen olarak kayıt edilmesi, yalnız demokratik düzene değil, aynı zamanda hanenize de yapılmış bir saldırıdır. e-Devlet üzerinden yapacağınız düzenli kontrollerle hanenize ve geleceğinize sahip çıkın.
Gelin, birkaç dakikanızı ayırarak bize destek olun, seçimi hileyle kazanmayı heves edenlere bu yaptıklarının bedelini hem hukuk karşısında hem de sandıkta hep birlikte ödetelim.  Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir değişimi hep birlikte gerçekleştirelim.
                                                           
                                        Adil Aktay
                                           CHP İl Başkanı

AdminAdmin

YORUMLAR