Mersin Şehir
HV
29 MART Cuma 13:40
Advert

TÜRSAB Başkan Adayı Ali Bilir Acentelerle Buluşmaya Devam Ediyor

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-10-2022 13:03
TÜRSAB Başkan Adayı Ali Bilir Acentelerle Buluşmaya Devam Ediyor

Mersin’de sabah kahvaltısı organizasyonu eşliğinde acenteler ile buluşan Bilir, sektörün sorunları üzerine, mersin turizmi için neler yapılabileceği hakkında açıklamalarda bulundu.
Acentelerin Sorunlarını Biliyoruz
Acentelere sorunlarınızı biliyorum bu hepimizin sorunu mesajı veren Ali Bilir, “TÜRSAB’ın sorunlarının neler olduğunu, ileride ortaya çıkacak yeni sorunların neler olabileceğini ve bunların nasıl çözüleceğini çok iyi biliyorum. Seyahat acentelerimiz ile buluşarak bu sorunları konuşup, çözüm önerilerimizi paylaşarak yeni bir sayfa açıp yolumuza sizlerle beraber devam edebilmek için buradayız” ifadelerini kullandı.
Biz iki konu için dolaşıyoruz diye konuşan Bilir, “Bölgemiz ve illerimizin turizmi nasıl gelişebilir, kalkınabilir? Biz sadece turizmi ekonomik kaynak olarak görmüyoruz. Kültürlerin kaynaşması, kültürlerin buluşması olarak görüyoruz. Biz mersine ziyaretçi sayısını nasıl arttırabiliriz bunu konuşacağız. Biz başa gelince de bunu göstereceğiz. Arz denge meselesi artacak. Sadece mersin için değil tüm ülke turizm için neler yapabiliriz ülkemize daha çok nasıl ziyaretçi getirebiliriz bunu konuşacağız”
Acentelerimizin Aidat Yükünü Hafifleteceğiz
Acentelere aidat desteği verileceğinden bahseden Ali Bilir, “Acentelerimizin üzerinden birçok yük var. Bir kere pandemiden geçmiş. Bunun üzerine TÜRSAB’a verdiği yüksek aidat ücreti. Bunu da yasaya bağlıyorlar yasa da var diye. Ama yönetim kurulu ile beraber bu yük hafifletilebilir. Nasıl mı? acenteye aidat desteği verilerek bu yapılabilir. Şube aidatları yarıya indirilebilir.  Şubesi olanlar vardır. Merkez adrese bağlanamıyor şu anda bu şube adresinin merkeze bağlanması da çözülebilir. Bunların hepsi yönetim kurulu kararıyla halledebilecek şeyler. Biz acentelerimizin cebinden geçinen kurum olmayacağız” diye konuştu.

Çözülmeyi Bekleyen Sorunlar Var
Sektörde çözülmesi beklenen sorunlar var diye konuşan Bilir,“İkinci sebebi; uçak bileti sorunu, paylaşımlı ofisi sorunu, haç umrenin devlet eliyle yapılması sorunu yani turizmin içinde çözülmesi beklenen sorunlar var. Bu sorunların çözümüne karşılık mevcut yönetim tarafından neler sorun olarak gösteriliyor? ‘Biz yasa hazırladık ama yasa çıkmıyor devlet bizim yasamızı çıkartmıyor’ diyorlar.  Ben beş seneden beri yönetimdeyim bir kere görmedim, bu yasanın taslağını gören varsa çıksın söylesin. Devletle kavga edilmez. İktidar başka bir şeydir. İktidarlar gelip geçer ama devleti oluşturan millettir, iradedir” dedi.

Kaçak Acentecilik Faaliyetlerine Son
Kaçak taşımacılık, kaçak acentecilik fiyatları üzerine duran Ali Bilir, “Seyahat acenteleriyle tatil turlarımıza organizasyonlarımıza gitmeliyiz. Seyahat acenteleri pahalı turlar oluşturmuyor. Sizin bütçenizi iyi yönetmek, zamanınızı değerlendirmek için varlar. Bu bölgelerde özellikle ciddi denetim eksikliği var. Buralarda Kaçak acentecilik faaliyetlerine fırsat vermeyeceğiz. Denetimleri arttıracağız” ifadelerine yer verdi. 

Mesleğimize Biz Sahip Çıkacağız
Seçime kısa bir süre kala gelin hür iradenizle oyunuzu kullanın mesleğimize sahip çıkalım sözlerine değinen Bilir, “Bütün meslektaşlarımızın seçime gelirken masrafları TÜRSAB tarafından karşılanacak. Bu ücretin tutarı oy çokluğu ile üç bin TL ile olarak belirlendi.  Ben beş bin TL olarak teklif sundum kabul edilmedi ama yönetime gelirsem ben beş bin TL olarak bunu size ödeyeceğim sözünü veriyorum. Bu mesleğe biz sahip çıkabiliriz ancak. Ne çıkacak yasa ne başka bir şey. Ancak seçim günü gelip hür iradenizle oyunuzu kullanırsanız mesleğinize sahip çıkmış olursunuz. Ya eskiye dönüş yok diyeceğiz ya eskiye döneceğiz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

YORUMLAR