Mersin Şehir
HV
20 NİSAN Cumartesi 15:04
Advert

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, MERSİN 8. ULUSLARARASI NARENCİYE FESTİVALİNİN SON GÜNÜNDE DÜZENLENEN GASTRONOMİ ETKİNLİĞİNE KATILDI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-11-2022 13:41
VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, MERSİN 8. ULUSLARARASI NARENCİYE FESTİVALİNİN SON GÜNÜNDE DÜZENLENEN GASTRONOMİ ETKİNLİĞİNE KATILDI

Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi’nin katılımıyla; Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Ticaret Borsası koordinatörlüğünde,Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Ticaret Borsası, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Akdeniz İhracatçılar Birliği(AKİB),Deniz Ticaret Odası, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi (MIP),İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü katkı, işbirliği ve koordinasyonu ile narenciye ürünlerinin tanıtılması, katma değerli ürünleri de teşvik ederek marka değerinin arttırılması, tüketiminin teşvik edilmesi ve İlimizin tanıtımına ivme katması amacıyla bu yıl 8.’si düzenlenen ‘Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’nin son gününde yapılan gastronomi etkinliğine katıldı. 

 

Vali Pehlivan yaptığı konuşmasında;
Gastronomi standımız, Mersin Narenciye Festivalimizin en renkli stantlarından birisi oldu.


Bu standın kurulmasındaki desteklerinden dolayı BN Otel’e teşekkür ediyoruz. Gastronomi programı kapsamında Venezuela Büyükelçisi Sn. Jose Gregorio Bracho Reyes kendi ülkesine ait "Hayata Dönüş" adlı yemeği pişirdi. Kendisini tebrik ediyorum. Fikret Özdemir şefimiz ve diğer illerden gelen şeflerimize ve Mersin Üniversitesi Gastronomi ve Turizm bölümümden katılan öğretim üyesi ve öğrencilerimize ayrıca teşekkür ediyorum.

 

Bundan sonra Mersin İlimizin tanıtımında; doğal ve tarihi varlıkları, yaylaları, denizi ile birlikte, gastronomi turizmi ile de daha fazla ön plana çıkacak. Bu tür etkinlikler buna vesile olacaktır. Bizler de ilgili bütün kuruluşlarımızla birlikte gerekli desteği sağlayacağız.


Festivale çok yoğun bir katılım oldu. Dün 100 bine yakın vatandaşımız buradaydı. Bugün ziyaretçi sayısının iki katına çıkmasını bekliyoruz.  
Ben tekrar uzaktan ve yakından teşrif eden bütün misafirlerimize hoş geldiniz diyorum." ifadelerini kullandı.

 

Vali Pehlivan, programın sonunda festivale katılan şeflere plaket takdim ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

Vali Pehlivan'a, Mezitli Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ö. Abdullah Özdemir, İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı da eşlik etti.

AdminAdmin

YORUMLAR