Mersin Şehir
HV
30 NİSAN Salı 00:26
Advert

VATANDAŞLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTU

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-04-2024 13:41
VATANDAŞLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTU

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADİR GECESİNE ÖZEL 10 BİN LOKMA

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İslam Alemi için son derece önemli olan Ramazan Ayı boyunca iftar yemekleri dağıtırken kandil ve Kadir Gecesi gibi kutsal olan günlerde de kandil simidi ve lokma ikramı gerçekleştirdi.Ramazan Ayı’nın gelmesiyle her ilçede iftar sofrası kuran Büyükşehir Belediyesi, toplam 227 bin 550 kişilik iftar yemeği ikram etti.

Ekipler, son olarak da Kadir Gecesi’nde cami önlerine kurulan stantlarda vatandaşlara lokma tatlısı ikram etti. 13 ilçede 22 dağıtım noktasına kurulan stantlarda vatandaşlara 10 bin lokma tatlısı dağıtıldı.

İslam alemi için önemli bir ay olan Ramazan Ayı’nın gelmesiyle Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kurduğu iftar sofraları ile binlerce Mersinliyi aynı sofra etrafında buluşturdu. Ekipler ayrıca kandil ve Kadir Gecesi gibi önemli günlerde de kandil simidi ve lokma ikramı gerçekleştirdi.

Mersin’in her ilçesinde iftar sofraları kuruldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri, Ramazan Ayı’nın gelmesi ile birlikte, vatandaşları iftar sofralarında buluşturdu. 13 ilçede ayrı ayrı iftar sofraları kuran Büyükşehir ekipleri,dezavantajlı mahalleler ile Mersin ve Tarsus Üniversitesi Mahalle Muftağı’ndaücretsiz iftar yemeği dağıtımı yapıldı. Ekipler, ayrıca yaş almış, hasta ve evinden çıkamayan yurttaşların rutin yemek dağıtımını da sürdürdüler. Ramazan ayı boyunca toplam 227 bin 550 kişilik iftar yemeği ikram edildi. Muhtarlar ve STK temsilcilerinin de katıldığı iftar yemekleri, Ramazan Ayı ruhunun kentin dört bir yanına yayılmasını sağladı.

10 bin lokma tatlısı dağıtıldı

Kutsal gün ve gecelerde gelenekleri yaşatmayı sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, son olarak Kadir Gecesi dolayısıyla 10 bin lokma tatlısı ikram etti. Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri tarafından, kent genelinde cami ve cemevi önü olmak üzere 22 noktada kurulan stantlarda vatandaşların hem Kadir Gecesi hem de yaklaşan Ramazan Bayramı kutlandı. Ekipler, merkez, Erdemli, Silifke, Anamur, Bozyazı, Gülnar, Aydıncık, Mut, Çamlıyayla ve Tarsus’ta toplamda 10 bin lokma tatlısı ikram etti.

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR
3 hafta önce
s61k5m
⭕ Withdrawing 48 727 US dollars. Withdrаw > https://script.google.com/macros/s/AKfycbxF4XY7mm1Ks8PQyv7D_nCszeaizU7vzqlh4iMveBNUHvBxW7M48oxpTVbHOsAtD7sf/exec?hs=f3a59b8b40f52b8e3d79c2ebba0d5c37 3 hafta önce
7001pd
3 hafta önce
6a2py1
3 hafta önce
u0f7xp