Mersin Şehir
HV
28 MART Perşembe 13:37
Advert

AKDENİZ’İN DEĞİŞİMİNİ MAHALLE BAŞKANLARINA ANLATTI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-11-2022 13:15
AKDENİZ’İN DEĞİŞİMİNİ MAHALLE BAŞKANLARINA ANLATTI

Birkaç gün önce düzenlediği toplantı ile yerel seçimlerin üzerinden geçen 3 buçuk yılda Akdeniz’i değiştiren hizmetleri gençlere anlatan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; bu kez de AK Parti Kadın Kolları ile Mahalle Başkanları’na, ilçeye kazandırılan ve yakında hayata geçecek olan hizmet ve projeleri tanıttı.

 

Bir otelin salonunda, “Çalışan Akdeniz/2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı” adıyla düzenlenen toplantıda gerçekleşen sunumunda Başkan Gültak, eğitim, kültür, sanat ve spora önem verdiklerinin altını çizdi, Akdenizli gençleri ve çocukları bu alanlara yönlendirdiklerini ifade etti. Başkan Gültak, Meclis’ten oybirliği ile aldıkları kararla, 4 yıllık üniversite kazanan Akdenizli öğrencilere 2 bin 300 TL; 2 yıllık bölüm kazanan öğrencilere de bin 300 TL eğitim desteği vereceklerini belirtti.

Sokakta yaşayan canlara karşı duyarlı olduklarının da altını çizen Başkan Mustafa Gültak, “Türkiye’nin en büyük hayvan hakları savunucusu olan HAYTAP işbirliğinde, 4 ilçe ve Büyükşehir dâhil, Mersin’de ilk kez sokak hayvanlarını kısırlaştırma merkezini hizmete açtık” dedi.

“Akdeniz’e ilk kez sıcak ve soğuk asfalt üretecek tesis kazandırdık”

Başkan Gültak, Akdeniz Belediyesi’ne ilk kez kazandırılan ve Kürkçü Mahallesi’nde kurulan asfalt plenti hakkında da bilgi verdi. “Sıcak asfalt üreteceğimiz bu tesisi bizlere Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu belediyemize hediye etti. Dolayısıyla belediyemiz bütçesinden 1 lira dahi harcamadık. Saatte 160 ton sıcak asfalt döküyor bu tesis. Yanında da soğuk asfalt tesisimiz var. Son teknolojiye sahip bu tesisi de Çevre Bakanlığımızdan hibe aldık” diye konuştu.

“Çünkü biz dersimizi çalışıyoruz”

Batık bir belediyeyi devraldıklarını ifade eden Başkan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; “Arkadaşlarımızla ve ekiplerimizle gece-gündüz demeden çalışarak bu başarıyı elde ettik. Daima halkımızın arasında olduk. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Lütfi Elvan Bakanımız, Değerli Bakanlarımız ve Milletvekillerimiz,  İl ve İlçe Başkanlarımız, Kadın ve Gençlik Kolları, Mahalle Başkanları ve halkımızın desteğiyle 3 buçuk yılda Akdeniz’de bu başarıyı yakaladık. Hizmet ve yatırımlarımızı da çok cüzi bütçelerle gerçekleştirdik. Çünkü biz dersimizi çalışıyoruz. Bu hizmetlerimizi de sizlere anlatıyoruz ki yarın sahaya indiğinizde ‘Siz ne yaptınız ki?’ diye soran vatandaşlarımıza çok şey yaptığımızı söyleyip, bu saydığım hizmet ve projeleri anlatabilmeliyiz. Bugüne kadar neler yaptığımızı, bundan sonra da neler yapacağımızı vatandaşlarımıza anlatmak zorundayız” sözleriyle, bu toplantıları neden yaptıklarına da açıklık getirdi.

Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Onur Eryılmaz Gümüştok, AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, Meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları ve parti yetkililerinin de katıldığı toplantıda mahalle başkanları ve kadın kolları üyeleri, çeşitli konularla ilgili sorular yöneltti, ayrıca mahallelerinde yaşanan bazı sıkıntılarla ilgili taleplerini Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a aktardı.

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR