ALADAĞLI YÖRÜK ABDURRAHMAN NEŞTERİ ATTI

GÜNCEL - 04-05-2024 15:50 92 kez okundu.

ALADAĞLI YÖRÜK ABDURRAHMAN NEŞTERİ ATTI
MERSİN’İN MERKEZ İLÇELERİNDEN OLAN YÖRÜK VE TÜRKMENLERİN OLDUKÇA ÇOK SAYIDA YAŞADIĞI YER OLARAK BİLİNEN, TOROSLAR İLÇESİ BELEDİYE MECLİSİ, MAYIS AYI TOPLANTISI’NIN BİRİNCİ BİRLEŞİMİNİ BELEDİYE BAŞKANI ABDURRAHMAN YILDIZ BAŞKANLIĞINDA DÜN GERÇEKLEŞTİ. VAY BABAM VAY ANAM... NELER ORTAYA ÇIKTI, KİMLER İŞE GELMEDEN YILLARCA MAAŞ ALIP “VATAN MİLLET SAKARYA” SLOGANI ATIP MALI GÖTÜRMÜŞLER...

Mersin Toroslar Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Toplantısı’nın birinci birleşimini Belediye Başkanı Mali müşavir Abdurrahman Yıldız başkanlığında gerçekleştirdi. Gündem maddelerinin görüşülerek tek tek karara bağlanırken, meclis toplantısında, bazı siyasilerce tartışmalara neden olan işçi çıkarılmasıyla ilgili konu gündeme getirildi.

TOROSLAR LOKMACI VE TAKLACILARIN MERKEZİ OLMUŞ

Konuyla ilgili üzülerek ve şaşkınlık içinde açıklamalarda bulunan Başkan Mali Müşavir Abdurrahman Yıldız, belediye bünyesinden işçi çıkarmak istemediklerini ancak 12 yıldır işe gelmeden, çalıştığı birimi bilmeden maaş alan personeller tespit ettiklerini söyleyerek, “burası ne sizin ne benim babamın malı değil, dükkânımız da değil. Beytülmal dediğimiz şehidin yetimin hakkının olduğu devlet kurumu hatırlatmasını yaparak, biz bu sorunları çözeceğiz. Burası kimsenin babasının çiftliği değil, burada işçi görünüp sağda solda müteahhitlik yaparak, evde yatarak, işletme çalıştırarak, orda burada gezerek maaş alacağı yer değil. Yıllardır işe gelmemiş 12 yıldır maaş alıyor, gelmiş mali hizmet müdürüne ben işten çıkacam tazminatımı verin diyor. Dedim onu bana gönderin. Utanmazlığa, arsızlığa bakar mısınız?” dedi

BELEDİYEYİ TALAN ETMİŞLER

Başkan Yıldız,“Burası bizlerin namusuna emanet.. Biz bu işlere göz yumarsak namussuzluk yapmış oluruz. Bunların hepini tespit etmeye çalışıyoruz. Ya gelecek çalışacak ya çekip gidecek. Elbette yasal olarak da gereğini yapacağız. Ancak bunları tespit etmeye çalışıyoruz bazı bürokratlar bize engel oluyor. Ama tespit edeceğiz, o bürokratlara da gereğini yaparız. Burası kimsenin şahsi yeri değil” dedi

BALKONU NEREDEYSE KAFETERYAYA DÖNÜŞTÜRMÜŞLER

Başkan yıldız, “Ben kampanya döneminde de söyledim. Adamlar iş saiki ile işe alınmamış, meslekleri belli değil ne iş yaptıkları belli değil, bizim belediyedeki yukarda balkonda oturup çay sigara içiyorlar. Orası boş oturup lak lak yapılan kafe olmuş” dedi.

30 GİTTİ DAHASI VAR

Yıldız, “Bu gün disiplin kararı ile 30 kişi çıkarıldı. 12 yıldır işe gelmemiş, şimdi başkan değişmiş, çağırıyoruz yine gelmiyor. İnsan utanır yahu, bu güne kadar gitmedim, başkan değişti bari şimdi gideyim der. O da yok. Bana işe gelme dediler diyor. Yahu yazılı bir şey var mı, yok. Sana gel diyoruz, yazılı söyle diyor. Şu arsızlığa bakın” açıklamasında bulundu.

“AR” EDİP KENDİSİ ÇIKANDA OLDU

Daha sonra sözlerine devamla Başkan Yıldız,  “İçlerinde 20- 30 arkadaşta gerçekten AR etmiş kendiliğinden istifa edip gitmiş. Adam benim tanıdığım arkadaşları arıyor “yahu biz orada çalışıyoruz ama nerede çalışıyoruz bunu bilmiyoruz, öğren de gidip çalışalım” diyormuş” dedi.

EMANETE İHANET EDECEK DEĞİLİZ

Öte yandan Başkan Yıldız, “Şu rezalete bakın. Burası bize emanet. Emanete ihanet mi edeceğiz? Namussuzmuyuz biz? Lütfen, ben müsaade etmiyorum, sizde etmeyin, Beytülmala sahip çıkalım. Toroslar halkının hakkına ve aleyhine hamle yapan, çalışan insanları affetmeyeceğiz” dedi.

"TOROSLAR BOSTAN YAN GEL YAT OSMAN DÖNEMİ KAPANDI”

Başkan Yıldız, sözlerini büyük bir üzüntü ve şaşkınlık ile devam ettirirken, son dönemde işe giren personelin meslek grubuna bakılmadan, seçim kampanyasında çalıştırılmak üzere belediye bünyesine alelacele alındığına dikkat çekerek, Çok sayıda çalışan yapacakları iş belli olmadığı için sadece oturup bekliyorlar. Yıllardır işe gelmediği gibi başka bir belediye idaresi seçilmesine rağmen yine de gelmemekte utanmadan ısrar ediyorlar. Buradaki herkes devletin memuru ve işçisidir. Çalışmadan maaş alıyorsa ’devletin parasına göz koymuş, kamunun parasını çalıyor’ demektir. Yıllardır işe gelmeyeceksin, yıllardır maaş alacaksın, belediyenin yerini bilmeyeceksin sonra gelip diyeceksin ki Ben kendim işten ayrılacam, 12 yıllık tazminatımı vereceksiniz. Olmaz böyle bir utanmazlık ve arsızlık. Yasa ve hukuk ne emrediyorsa yapacağım ve hiç kimse haksız, ahlaksız, arsız şekilde olana sahip çıkmasın” şeklinde konuştu.

TOROSLARIN MAÇOĞLUSU SOYMAM- SOYDURMAM- SOYDURANA GÖZ YUMMAM MESAJI VERDİ

Kâğıt üstünde işe alınmışlar, maaşlarını 12 yıl boyunca almışlar ama bir kere işe gitmemişler ve Kurumda bunları iş yaparken gören de olmamış. Tam bir LOKMACI yeri geldi mi TAKLACI ve sıkışınca da VATAN MİLLET SAKARYA diyen tiplerle karşılaşan Başkan Yıldız, Ben göz yumarsam ben namussuzum. Sizde göz yummayın bunların hakkını savunmayın” dedi.

 

Neler Söylendi?

rk5i4i 6 gün önce

rz5a5a 6 gün önce

p2c2dn 1 hafta önce

hfx5my 1 hafta önce
DİĞER HABERLER
MERSİN ÖĞRETMEN AKADEMİSİ İLK ETKİNLİĞİNİ ARKEOLOJİ MÜZESİNDE GERÇEKLEŞTİRDİ

MERSİN ÖĞRETMEN AKADEMİSİ İLK ETKİNLİĞİNİ ARKEOLOJİ MÜZESİNDE GERÇEKLEŞTİRDİ

18-05-2024 - GÜNCEL

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘ENGELLİLER HAFTASI’ ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘ENGELLİLER HAFTASI’ ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR

18-05-2024 - GÜNCEL