Mersin Şehir
HV
28 MART Perşembe 18:42
Advert

GÜLTAK, SPORDA “YILIN EN’LERİ ÖDÜL TÖRENİNE” KATILDI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-10-2022 15:04
GÜLTAK, SPORDA “YILIN EN’LERİ ÖDÜL TÖRENİNE” KATILDI

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından, Amatör Spor Haftası kapsamında organize edilen 'Sporda Yılın Enleri 2022' ödül töreni, Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde gerçekleşti.

Yoğun katılım altında düzenlenen törene, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, ASKF Başkanı Mithat Ertaş, gazeteciler, STK temsilcileri, kulüp temsilcileri, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda derece elde etmiş sporcular, teknik adamlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende söz alan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde her yıl gerçekleşen ‘Yılın En’leri ödül töreninde, başarılı kulüpler ile sporcuların ödüllendirildiğini belirterek; “Bugün de ödül alacak bütün sporcularımızı ve kulüplerimizi tebrik ediyorum. Amatör spor kulüpleri deyince, adı üzerinde, amatör bir ruhla, heyecanla, spor alanında özveriyle geçen mücadeleler akla geliyor. Bu konuda faaliyet gösteren kulüpler, antrenörler, aileler ve sporcularımız gerçekten büyük özveriyle mücadele ediyor” diye konuştu. Mersin Milletvekili Hacı Özkan ise, gençler ve çocuklar yararına hizmet ve projeler üretmeye devam edeceklerini belirterek, spora ve sporculara katkılarından dolayı Mersin ASKF yönetimine teşekkür etti.

“Akdeniz’e, 50 milyon TL tutarında tesis kazandırdık”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da Akdeniz’e onlarca yeni ve modern spor tesisleri kazandırdıklarını, eski tesisleri yenileyip hizmete açtıklarını belirterek; “Buradan başta Dünya Liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkürlerimi beyan ediyorum. Akdeniz’e 50 milyon TL tutarında yeni tesisler kazandırdık ve inşallah yenileri de geliyor. Sayın Valimizin destekleri ile Tırmıl Tepesi’nde kapalı spor salonu, gençlik merkezi ve bir futbol sahası; ayrıca Huzurkent’e de yeni güreş şampiyonlarının çıkacağı güzel bir spor salonunu inşallah bu yıl içerisine yetiştireceğiz” şeklinde konuştu. Akdeniz Belediyesi olarak nakdi destek sağladıkları amatör spor kulüplerin 31’den 64’e çıktığını da kaydeden Başkan Gültak, 12 Ekim Çarşamba günü (yarın) belediye konferans salonunda düzenlenecek törenle, amatör kulüplere toplam 317 bin 500 TL nakdi destek sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

“Spor kulüplerimizde 80 bin sporcumuz var”

Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş ise, 500’ün üzerinde spor kulübünün kentte faaliyet gösterdiğini belirterek; “Bunlardan yaklaşık 480’i faal spor. Bu spor kulüplerimizde 80 bine yakın sporcu bulunuyor. Amatör spor kulüpleri olarak, Mersin’in en büyük sivil toplum kuruluşu olma özelliği taşımaktayız. Mersin çok şanslı… 2013 Akdeniz oyunlarından sonra ilimize çok güzel tesisler yapıldı ve sporcular olarak bu tesisleri dolduruyoruz” dedi.

Başarılı sporcular ödüllendirildi

Konuşmaların ardından törende; “2022 Yılının En’i olan sporculardan Kick Boks Dünya Kupası 52 Kg birincisi Hilal Sonay, Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası ikincisi Senem Gül Başsarı, Özel Sporcular Futsal Milli Takım Dünya üçüncüsü Sedat Kızmaz, Avrupa Boks Şampiyonası 57 Kg birincisi Busenur Yazan, Tekvando Ümitler Avrupa Şampiyonası 57 Kg birincisi Özge Özbey, 19’uncu Akdeniz Oyunları Sırıkla Atlama birincisi Ersu Şaşma ile Multinations Gençler Yüzme Şampiyonası 4x200 metre serbest birincisi Nisa Gül Serdar’a ve başarı elde eden futbol kulüplerine ödülleri verildi.

AdminAdmin

YORUMLAR