Mersin Şehir
HV
19 NİSAN Cuma 19:29
Advert

ÇEVRE SORUNLARININ TESPİTİ VE EYLEM PLANI YAPILDI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-12-2022 15:23
ÇEVRE SORUNLARININ TESPİTİ VE EYLEM PLANI YAPILDI

 Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Akdeniz Çevre Platformu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çukurova Çevre Çalıştayına katıldı. Çevre sorunlarının tespiti ve eylem planının yapıldığı çalıştayda Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu, çevre kirliliği konusunda mevzuat eksikliğinin hızlıca giderilmesi ve denetlemenin etkili bir şekilde yapılması gerektiğini belirtti.

Adana’da düzenlenen Çukurova Çevre Çalıştayına katılan Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Av. Derya Demir ve Komisyon üyeleri  Av. Bilgehan Taha Solak, Av. Gözde Nur Ocak, Av. Azize Altıok Özmen, Stj Av. Başak Keskin, Av. Özden Demir, Av. Funda Üvek, Av. Rümeysa Avcı, Av. Battal Gazi İnci; ekosistemin sürdürülebilirliği için Akkuyu’da inşaatı süren nükleer santral başta olmak üzere, yeni termik santrallerin açılmasına asla izin verilmemesi ve mevcut termik santrallerin kapatılması, çevreye telafisi imkansız zararlar veren diğer bütün yatırımların durdurulması, fosil yakıt kullanımının belli bir takvimlendirme çerçevesinde durdurulması, çevre kirliliği konusunda mevzuat eksikliğinin hızlıca giderilmesi, etkin yaptırımların mevzuata eklenmesi, denetlemenin etkili bir şekilde yapılması; yine çevre konusunda yaptırımı ve bağlayıcılığı olan uluslararası bir sözleşmenin hazırlanması konusunda girişimlerin acilen başlaması gerektiğini ifade etti. Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu ayrıca, sağlıklı çevrede yaşama hakkının ihlaline son vermek amacıyla yapılacak etkili tüm çalışmalarda, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

“Çukurova Bölgesi’nin Sosyal Ekonomik ve Ekolojik Özellikleri”, “Kirlilik Sorunu ve Çukurova Bölgesi”, “İklim Krizi, Biyoçeşitlilik Kaybı ve Çukurova Bölgesi” konulu panellerin yapıldığı çalıştayda; hava kirliliği, toprak kirliliği, deniz ve su kirliliği, kimyasal kirlilik ve atık yönetimi, iklim krizi ve biyoçeşitlilik kaybı, çevre ve sağlık/gıda güvencesi, çevre mücadelesi ve hukuk konularında 7 ayrı grup çalışması yapılarak çevre sorunlarının tespiti ve eylem planları geliştirildi.

AdminAdmin

YORUMLAR
Hello World! https://zydo1f.com?hs=b5e49ca485491fb5489f9ddc60f7fdf7 1 yıl önce
b96w35
Hello World! https://n232on.com?hs=b5e49ca485491fb5489f9ddc60f7fdf7 1 yıl önce
hn2d2w