Mersin Şehir
HV
27 NİSAN Cumartesi 01:05
Advert

Mehmet Saydam CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-02-2023 14:03
Mehmet Saydam CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı

1967 yılında Mersin ili Mut İlçesinin en uzak, 1600 rakımlı dağlık bir köyü olan Demirkapı Köyünde 7 çocuklu bir ailenin 5. çocuğu olarak dünyaya gelen Mehmet Saydam, İlkokulu kendi köyünde, Ortaokul ve Liseyi Mut ilçesinde tamamladı. Eğitim Fakültesini Dicle üniversitesinde, Mühendislik Fakültesini ise Cumhuriyet Üniversitesinde okudu. Çocukluğu ve gençliği çobanlık ve çiftçilik yaparak geçmiştir. Eğitimlerinden sonra Milli Eğitim Bakanlığında 7 yıl öğretmenlik, 16 yıl Kontrol Mühendisliği yapmıştır. Şu an İş İnsanı olarak hayatını sürdürmektedir.

 

Evli ve 3 çocuk babasıdır. Eşi öğretmen, çocukları ortaokul, lise ve Tıp Fakültesinde eğitim görmektedir. Büyük dedesi 1931-1938 yıllarında CHP Silifke Belediye Başkanlığı ve 1938-1952 yıllarında Mersin Müftüsü olarak görev yapmış olup İçel Tarihi ve İçel Folkloru adlı iki kitap yazmıştır.

 

2010 ve 2012 yıllarında yapılan olağan ilçe kongrelerinde 2 dönem CHP Mut İlçe Başkanı olarak seçilen Mehmet Saydam bu görevini 2015 yılına kadar 5 yıl aralıksız yapmıştır. 2015 yılında yapılan Milletvekili Adayı Ön seçiminde 11. olmuştur. 2018 yılında yapılan genel seçimlerde Mersin’den 5. Sıra Milletvekili adayı olmuştur. 2019 yılında yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde Mut Belediye Başkan adayı olmuştur. 2020 yılında yapılan il kongresinde il yönetim kurulu üyesi olarak seçilmiş ve yaklaşık 3 yıl örgütlerden sorumlu il başkan yardımcısı olarak bu görevi yürütürken milletvekili aday adayı olmak için istifa etmiştir.

 

Mehmet Saydam, Mut Atatürkçü Düşünce Derneği, Mut Ticaret ve Sanayi Odası, Mut Ziraat Odası, Mersin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Mersin Sosyal Demokrasi Derneği, Mersin Makina Mühendisleri Odası üyesidir.

 

Mersin’in batı ilçeleri olan: Erdemli, Silifke, Mut, Aydıncık, Gülnar, Bozyazı ve Anamur’ da yaşayan Yörüklerin sevgisini kazanan Mehmet Saydam; Yörüklerin temsilcisi ve sesi olmak için yıllarca yaptığı mücadeleyi milletvekili olarak devam ettirmek istemektedir.

 

Bölgede geniş bir Yörük Obasına mensup olan Saydam, yıllarca vermiş olduğu mücadeleden dolayı bölgede sevilen ve aranan bir şahsiyettir.

 

AdminAdmin

YORUMLAR