Mersin Şehir
HV
23 NİSAN Salı 10:41
Advert

Milletvekili Hacı Özkan MGC’de depremi değerlendirdi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-02-2023 15:00
Milletvekili Hacı Özkan MGC’de depremi değerlendirdi

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne (MGC) yaptığı ziyarette afet çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulunarak “Depremin meydana geldiği her il için bir bakan görevlendirildi. Hükümet olarak milletimizin yanındayız” dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Başkan Rüstem Kaya tepe ile bir araya geldi. Yapılan ziyarette deprem ile ilgili konuşan Milletvekili Özkan, “Mersin’imize ve tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum. Gece ülke olarak depremle uyandık ve şu an 10 ilimizde etkili oldu. Her il için bir bakanımız sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görevlendirildi. Hükümet olarak her zaman olduğu gibi milletimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar ve yaralı vatandaşlarımıza şifa diliyorum. Ülke olarak başımız sağ olsun” diye konuştu.

 

Yaşanan her türlü doğal afetten ders çıkarılması gerektiğine vurgu yapan MGC Başkanı R. Kaya Tepe ise şunları söyledi: “Ulusumuzun başı sağ olsun. Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Hiç beklemediğimiz bir anda böyle bir afetle karşılaştık. Doğaya karşı durulamaz. Doğa ile uyumlu olmak lazım. Öldüren deprem değil çürük binalar.Bu felaket sonrası kentsel dönüşümün önemi bir kez daha ortaya çıktı. Devletimiz büyük bir devlet. Bu felaketin de üstünden hep beraber geleceğiz.Geceden bu yana devlet görevlilerinde çok ciddi bir koordinasyon gördük. Her bir bakanlık afetle ilgili kriz masası oluşturdu ve görevlendirmeler yaptı. Bundan önceki afetlerde gördüğümüz kargaşayı bu sefer yaşamadık süreç bu kez daha koordineli işliyor. Mersin’e de baktığımızda belediyelerimiz olsun, kurumlar olsun herkes canla başla çalışıyor. Bu tür afetlerin bize ders olması lazım. Birkaç ay sonra unutulmaması, üzerine sünger çekilmemesi gerekiyor. Kentsel dönüşümün ve sağlam bina yapımının önemine herkesin inanması ve ona göre davranması gerektiğini düşünüyorum.”

AdminAdmin

YORUMLAR